Dragoste

#hartuire sexuala #relatie la serviciu # relatie subaltern # relatie la job

Poti avea o relatie cu un subaltern?

Relatiile la locul de munca sunt o practica uzuala, indiferent daca regulamentul companiei le permite sau nu. Poate insa un sef avea o relatie cu un subaltern ?

Atunci cand ti se aprind calcaiele, totul pare simplu: te atrage, este atras de tine, aveti acelasi program de lucru si chiar unele interese comune.

Din pozitia de sef lucrurile sunt insa mult mai complicate, iar relatia ta cu un subaltern poate deveni un cosmar care sa lase urme adanci in viata ta profesionala.

In cel mai bun caz, doar reputatia ta va avea de suferit, in cel mai rau, ti-ai putea pierde locul de munca.

 

Poate ramane secreta relatia cu un subaltern?


Unul dintre miturile relatiilor la locul de munca este iluzia ca pot ramane un secret, daca stabiliti un set de reguli si le respectati cu strictete.

Din pacate, relatiile la locul de munca sunt aproape imposibil de ascuns fata de colegi. Mai ales atunci cand incepi o relatie cu un subaltern viata personala nu mai poate fi separata complet de viata profesionala.

Chiar daca va dati amandoi efortul sa pastrati discretia, un zambet sau un gest nepotrivit va crea primul zvon. In cele din urma, veti renunta la precautie si veti fi vazuti de un coleg venind sau plecand impreuna de la serviciu, iar in curand toti colegii vostri vor discuta despre relatia ta nepotrivita.

 

Relatia cu un subaltern: pericole si complicatii


Spre deosebire de relatiile la locul de munca intre doi colegi cu aceeasi functie sau din departamente diferite, relatia sentimentala dintre sef si subaltern este mult mai periculoasa.

Balanta de putere este inclinata fara echivoc in prisma sefului, care chiar daca pastreaza o obiectivitate fara repros nu va reusi sa-si pastreze intacta imaginea.

Chiar atunci cand colegii nu incep sa vada favoritisme in gesturile tale, subalternul tau ar putea incepe sa-ti ceara anumite concesii sau informatii care l-ar ajuta insa pe care tu nu ar trebui sa le oferi.

Daca relatia nu rezista, atmosfera dintre voi ar putea deveni tensionata la locul de munca si subalternul tau ti-ar putea face probleme.

In cazul in care relatia culmineaza cu un scandal, incidentul va fi trecut in dosarul tau de la Resurse umane, lucru ce-ti poate afecta cariera pe viitor.

 

Hartuirea sexuala


In cazul unei despartiri neplacute, subalternul tau te-ar putea acuza de hartuire sexuala.

Chiar daca in Romania astfel de procese sunt rare, pedeapsa cea mai grava poate fi in interiorul companiei. Sefii tai ar putea decide sa te pedepseasca sever, sa te transfere sau chiar sa renunte la tine.

Nu putine sunt cazurile in care un iubit parasit vrea sa se razbune pe persoana care l-a ranit.

Chiar daca nu face o plangere oficiala impotriva ta, poate porni zvonuri si poate sustine ca l-ai amenintat ca-si va pierde slujba daca nu continua relatia cu tine.

Va fi aproape imposibil sa dovedesti ca acuzatiile sunt complet mincinoase, mai ales in conditiile in care tradarea te afecteaza si pe tine emotional si te poate face sa doresti sa te razbuni pentru scandalul nemeritat .

Chiar daca munca iti ocupa cea mai mare parte din timp, iar viata ta sociala are de suferit, locul de munca nu trebuie sa fie si locul in care iti incepi relatiile.

O relatie cu un subaltern iti poate aduce multe neajunsuri in cazul in care nu se transforma intr-o frumoasa poveste de iubire .

Inainte sa incepi o astfel de relatie, pune-ti intrebarea: "Sunt dispus sa-mi pierd locul de munca pentru asta?"

 Intalneste cei mai interesanti baieti si cele mai frumoase fete din Romania si din strainatate. Nu ezita sa-ti gasesti si tu fericirea cu ajutorul sistemului de dating online. Creeaza-ti profil pe dating.acasa.ro .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare