Dragoste

#cuplu #iubire #diferenta de varsta

Pot compensa sentimentele diferenta mare de varsta?

Cat de mult inseamna prea mult cand vine vorba de diferente mari de varsta intre parteneri?


Daca ea asculta muzica la iPod si tu la pick-up, daca el se da cu rolele si tu te plimbi lejer, cand vine vorba de miscare, daca ei ii place Beyonce si tie Bee Gees , daca tu mananci la restaurante de lux si el e innebunit dupa McDonald’s, daca ti-ar putea fi tata sau lumea o confunda cu mama ta… inseamna ca ar putea fi prea mult!


Varsta nu conteaza… si totusi, varsta…


A trecut vremea cand ne cramponam de diferentele de varsta atat de tare… reteta fericirii in cuplu nu mai e ca partenerul de sex masculin sa fie cu 3-5 ani mai mare decat tine iar barierele mentale, cand vine vorba de a ne implica intr-o relatie in care exista diferenta de varsta , sunt din ce in ce mai mici.


Stim cu totii ca atunci cand te implici intr-o relatie, ar trebui sa ai in minte predominant aspecte precum valorile si pasiunile comune, scopul in viata, satisfactia intelectuala si emotionala pe care o ai in preajma partenerului, sentimentele care va leaga…


Varsta nu mai e neaparat un criteriu de baza insa nici nu ne putem minti ca varsta e doar o stare de spirit , cand vine vorba de diferente consistente intre parteneri, mai ales ca aceasta este relationata cu valorile, pasiunile si acceptul prietenilor si familiei, aspecte care isi spun cuvantul in viata noastra.


Cand ne gandim  la diferente mari de varsta, ne vin in minte automat barbatii de 50-60 ani care au relatii cu femei foarte frumoase de 20-25 ani sau femeile trecute bine de a doua tinerete, care au relatii cu barbati foarte tineri.


Preconceptii si adevaruri aproape general valabile


Avem tendinta (nu spun ca e sau nu justificata) de a gandi ca partenerul de varsta inaintata isi intretine partenerul tanar. Ne mai gandim si la o anume dependenta a relatiei  de situatia financiara foarte buna a partenerului de varsta inaintata si la faptul ca deciziile si optiunea de a alege a partenerului tanar  sunt limitate si invers proportionale cu dorinta acestuia de a parveni.


Ne-am obisnuit in mare parte, privind din afara, sa nu amestecam sentimentele in acest gen de relatii si sa acordam mai mult credit barbatilor decat femeilor (de la mama natura, stim noi ca barbatii puternici au dreptul la ce e mai bun, dar femeile parca ar trebui sa fie putin in umbra, sa se dedice mai mult familiei si unei relatii cu un partener mai mare ca varsta si mai putin relatiilor cu barbati mult mai tineri…).


Se pare ca femeile foarte tinere cauta in barbatii mult mai in varsta securitatea si stabilitatea pe care ei le-o pot oferi. De foarte multe ori, aceste femei provin din familii dezbinate sau au trecut printr-o serie de relatii nereusite cu parteneri de o varsta apropiata si cauta stabilitatea pe care nu au avut-o pana la momentul respectiv in vietile lor.


De asemenea, un alt motiv pentru care femeile ajung sa se implice in relatii cu barbati mult mai in varsta, e senzatia ca partenerii de aceeasi varsta nu le vor putea niciodata oferi aceleasi lucruri, coplesite fiind de atentia si gesturile partenerului, pe care doar experienta si situatia financiara foarte buna le pot sustine.


Barbatii care cauta mereu relatii cu femei foarte tinere, considera ca femeile de 30-40 de ani vin cu un bagaj emotional si cu preconceptii in relatie, lucru care face acest demers mult mai dificil. De asemenea, acestia apreciaza frumusetea si naivitatea unei partenere mult mai tinere si se simt mai puternici intr-o astfel de relatie.


Pe de alta parte, barbatii foarte tineri care au relatii cu partenere mai in varsta, gasesc atragator la acestea siguranta, stabilitatea financiara si emotionala si experienta acestora.


Preferintele femeilor pentru barbati foarte tineri tine de dorinta de a se simti mai tinere, de spiritul de aventura pe care partenerii mai tineri il au fata de un partener de o varsta apropiata, de dorinta de a avea aproape un partener atragator care sa le puna in valoare si, intr-o oarecare masura, de spiritul matern pe care femeile il poseda in mod natural.


Si totusi, poate fi iubire…


Conform prejudecatilor si adevarurilor ‘aproape’ general  valabile, acest tip de relatii nu se intemeieaza neaparat pe sentimente foarte puternice.


Sunt sigura insa ca, in realitate, exista multe  cupluri fericite si in aceasta categorie, dat fiind faptul ca oamenii ajung sa isi iubeasca partenerii din motive foarte diverse iar preferintele fiecaruia nu trebuie luate in discutie.


Nu cred ca iubirea intr-o relatie in care diferenta de varsta e foarte mare e imposibila, ci poate mai greu de recunoscut de ochiul privitorului si mai greu de intemeiat, avand in vedere provocarile suplimentare pe care le ridica, fata de o relatie in care partenerii au varsta apropiate. Tu ce zici?

 

 Intalneste cei mai interesanti baieti si cele mai frumoase fete din Romania si din strainatate. Nu ezita sa-ti gasesti si tu fericirea cu ajutorul sistemului de dating online. Creeaza-ti profil pe dating.acasa.ro .

foto : ninemsn.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare

Sfatul expertului