Dragoste

#sport #meci #bere #fotbal #obsesie pentru sport

Obsesia partenerului pentru sport: cum sa traiesti cu ea

In casa voastra, televizorul merge nonstop pe canalul sportiv? Iubitul tau este la curent cu ultimele rezultate din campionatele de fotbal si orice auzi de la el include cuvantul meciuri? Este clar, locuiesti cu un dependent de fotbal si orice incercare a ta de a-l vindeca este sortita esecului. Iata ce trebuie sa faci pentru a te descurca excelent cu dependenta partenerului tau fanatic.

In primul rand, afla ca nu esti singura femeie cu o astfel de problema. In Canada, una din cinci femei implicate intr-o relatie este atat de afectata de obsesia partenerului pentru sport (in special pentru hochei), incat prefera sa se desparta de acesta in loc sa rezolve cumva problema.

La sondaj au participat 1.000 de femei, dintre care 15% s-au declarat pur si simplu scoase din sarite de obsesia barbatilor pentru evenimentele sportive. Mai mult, una din cinci respondente chiar se simte ignorata de iubit, chiar si cand sportul este o pasiune comuna.

Lupta cu propriile lui arme

Daca nu vrei sa te desparti de el din pricina obsesiei sale pentru competitiile sportive, este timpul sa lupti. Asa ca pune-te pe invatat sport chiar de la el. Da, ai citit bine, daca este ceva ce ii place, este sa se creada expert in ceva.

In fond, se zice ca romanii se pricep la doua lucruri: politica si fotbal. Da-i ocazia sa se exprime si fii alaturi de el atunci cand joaca echipa favorita. Daca-i aduci si o bere in fata, cu siguranta te va rasplati cu un sarut.

Daca obsesia lui inca te deranjeaza si descoperi ca nu esti atat de pasionata de sport in general si de fotbal in particular, incearca sa ii propui un pariu. Daca tu castigi, el trebuie sa faca ceva romantic pentru tine, iar daca tu pierzi, ei bine... tot iesi in castig. Asa ca nu ar fi rau sa castigi o cina in oras sau sa-l pui chiar sa-ti gateasca ceva bun si sa te serveasca la pat.

Strategia prin distragere

Cauta sa discuti cu el ceea ce te enerveaza si incearca sa-i intelegi si punctul sau de vedere. Totusi, la nevoie, este bine sa va impuneti un set de reguli clare si sa le respectati. Mai poti incerca sa iesiti din casa in zilele cu evenimente sportive.

Nu trebuie sa-l scoti la fiecare eveniment mare, ar insemna sa-l chinui, insa din cand in cand faceti-va o favoare si socializati in alte medii, despre alte hobby-uri pe care ati putea sa le impartasiti.

Sursa foto: open.salon.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare