Dragoste

#casatorie #nunta #familie #dragoste

Nu te marita inainte sa porti aceste 3 discutii cu partenerul tau

Unele cupluri care se casatoresc la scurt timp dupa ce s-au cunoscut sustin ca atunci cand cineva iti e sortit o stii din prima. Cu toate acestea, sunt si cupluri care sunt de parere ca lucrurile nu trebuie grabite, mai ales nu trebuie facuti pasi importanti in relatie inainte ca unele lucruri sa fi fost discutate.

Utilizatorii Reddit, unul dintre cele mai mari site-uri de divertisment, dezvaluie cele mai importante conversatii pe care trebuie sa le poarte cuplurile inainte de a se casatori. Astfel, exista trei subiecte principale care trebuie abordate:

1. Copiii

Sa spunem ca tu nu iti doresti copii, insa partenerul de viata de abia asteapta sa devina parinte. Daca nu vorbiti din timp, acest subiect va crea discutii aprinse, care s-ar putea sfarsi rau. De asemenea, chiar daca pare prematur, trebuie vorbit inclusiv despre viziunea pe care o aveti cu privire la cresterea si educarea copiilor.

2. Prioritatile financiare

Trebuie sa luati in calcul veniturile pe care le aveti sau perspectivele financiare la care va asteptati. In felul acesta, trebuie sa va stabiliti prioritatile, fiindca daca unul dintre voi vede lucrurile intr-un fel si celalalt altfel, disputele se vor intensifica in timp.

E bine ca partenerii sa isi cunoasca unul altuia inclusiv datoriile financiare pe care le au, asa cum ar fi imprumuturi, credite sau daca sunt nevoiti sa isi sustina financiar parintii. Discutiile trebuie purtate inainte de casatorie pentru a fi evitate certuri serioase dupa.

3. Cariera

Care sunt perspectivele legate de cariera fiecaruia? Ce s-ar intampla daca unul dintre voi va primi o promovare care presupune inclusiv mutarea intr-un alt oras? Este celalalt dispus sa renunte la tot si sa il urmeze? Sau o astfel de miscare va presupune despartirea definitiva? De asemenea, trebuie vorbit ce se va intampla cu cariera dupa venirea pe lume a copiilor. E posibil ca mama sa renunte la jobul ei, iar tatal sa sustina financiar intreaga familie?

Acestea sunt doar trei dintre subiectele esentiale care trebuie discutate. Sunt insa si altele, iar cei care viseaza sa traiasca o viata impreuna e bine sa se cunoasca cat mai bine inainte de casatorie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului