Dragoste

#afectiune cuplu #imbratisare #atingeri cuplu #oxitocina

Nevoia de afectiune la femei: de ce vrea ea sa o imbratisezi

Nevoia de a avea parte de tandrete si de a fi imbratisata este intalnita la femei in mod natural. Importanta unei astfel de gest atat de simplu nu este inteleasa intotdeauna de catre barbati. Exista, insa, explicatii stiintifice care ii lamuresc pe barbati de ce trebuie sa-ti tina in brate partenera.
 

De ce vrea o femeie sa o imbratisezi


Anatomic, oxitocina este un hormon peptidic secretat de neurohipofiza. In relationarea cu cei din jur, oxitocinei i se mai spune si hormonul atasamentului sau hormonul imbratisarii.

Hormonul este eliberat in mod natural cand ne imbratisam perechea, la alaptarea copilului sau cand facem dragoste. Potrivit oamenilor de stiinta, oxitocina intareste legaturile dintre doi oameni si lupta impotriva depresiei. O imbratisare a persoanei dragi elibereaza acest hormon, care ii face pe cei doi sa se simta mai apropiati, mai intimi. In acest fel, se creeaza o legatura intre un barbat si o femeie.

In planul evolutiei speciilor, femeile sunt tentate in mod natural sa stabileasca o legatura emotionala cu barbatul cu care ar putea face copii. Desigur, explicatia este valabila in general, nu intr-un caz anume.
 

De ce barbatii nu-si doresc neaparat sa fie imbratisati


In timp ce partenera ta vrea sa o strangi in brate dupa o partida de sex, tot ce iti doresti este sa dormi. In cazul barbatilor, dupa orgasm este eliberata prolactina, un hormon care da senzatia de somn. Este nevoia de odihna si recuperare pana la urmatoarea performanta sexuala. Femeile, in schimb, nu au aceeasi nevoie de a se odihni inainte de a o lua de la capat.
 

De ce este bine sa-i satisfaci nevoia de imbratisare


Exista mai multe motive pentru care ar fi bine sa o tii in brate de cate ori are nevoie:

1 Oxitocina te face si pe tine fericit

Oxitocina eliberata de organism in timpul unei imbratisari este un beneficiu de care se bucura ambii parteneri. Cu cat esti mai afectuos cu o femeie care are nevoie de astfel de gesturi, cu atat ai mai multe sanse de a o cuceri.

2 Iti consolidezi relatia de cuplu

Oamenii de stiinta spun ca pentru femei, afectiunea si imbratisarile sunt uneori chiar mai importante decat sexul.

Pentru o relatie fericita si stabila, oamenii de stiinta recomanda cuplurilor sa se imbratiseze mai des. Potrivit unui studiu realizat de Berman Center of Women's Health din Chicago, cuplurile care sunt afectuoase in mod spontan, fara intentie sexuala, sunt mai multumite de relatia lor.

3 O cuceresti dintr-un foc

Barbatii cu multa experienta in ceea ce priveste femeile stiu sa le cucereasca fara nicio propunere sexuala, utilizand doar gesturi simple, de afectiune: un sarut pe crestetul capului, ochi sau frunte, mangaierea bratelor partenerei, atingerea fetei acesteia, intrepatrunderea degetelor de la maini, mangaierile pe spate, strangerea la piept etc.

In acest fel, chiar daca relatia este una de scurta durata sau doar o aventura, afectiunea pe care i-o oferi femeii si imbratisarile tale ii permit sa se simta pretuita si sa-si aminteasca cu placere de acele momente.

Sursa foto: thirdage.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare