Dragoste

#divort #singuratate #motive evitare divort

Motivele pentru care cuplurile nefericite nu divorteaza

Potrivit unui studiu recent realizat de o casa de avocatura din Marea Britanie, principalul motiv pentru care sotii nefericiti nu divorteaza este lipsa curajului, scrie Huffington Post. Din cei 2.000 de oameni casatoriti care au raspuns sondajului, 400 au declarat ca nu divorteaza din cauza instabilitatii financiare de care se tem. Acestea sunt doar doua dintre motivele pentru care cuplurile nefericite nu divorteaza, afla-le si pe celelalte!

Frica de singuratate

Anii de casatorie pe care un cuplu ii are in spate pot actiona ca o bariera in calea unui divort. Astfel, desi se simt nefericiti in relatia cu sotul sau sotia, unii oameni pur si simplu refuza sa se separe. Le este frica de singuratate mai mult decat de nefericire si prefera sa amane momentul delicat.

Copilul aflat la mijloc

Un alt motiv pentru care persoanele nefericite, in special femeile, nu divorteaza este teama ca isi vor vedea copilul cum creste fara ambii parinti.

Nu de putine ori, femeile prefera sa indure chinul provocat de o casnicie esuata, pentru a fi sigure ca cel mic nu creste fara tata. Astfel, fericirea unuia dintre parteneri, care nu il mai iubeste pe celalalt, este pusa pe planul al doilea, in favoarea fericirii copilului.

Varsta inaintata

Uneori, unele persoane isi dau seama prea tarziu ca pasiunea din cuplu s-a stins si intre ei nu mai exista nimic care sa ii uneasca. Varsta inaintata este un alt motiv pentru care cuplurile amana divortul. Se gandesc ca au ajuns pana aici si nu mai are rost sa schimbe ceva in viata lor acum.

Total gresit, spun consilierii maritali! Acest pas poate fi facut la orice varsta, atata timp cat ambele persoane traiesc intr-o relatie nefericita.

Pierderea caminului conjugal

Un divort presupune faptul ca unul din parteneri va parasi caminul conjugal, iar acest lucru este o alta temere cu care se confrunta sotii nefericiti. Faptul ca va trebui sa se mute din locuinta unde are amintiri, fericite sau tristeĀ  il poate determina pe cel care resimte frustrare sa nu aiba curajul sa faca pasul decisiv.

Sursa foto:huffingtonpost.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului