Dragoste

#relatie #relatie de cuplu #intimitate cuplu

Motive pentru care barbatii isi doresc sa fie intr-o relatie

Barbatii au nevoie sa fie intr-o relatie chiar mai mult decat femeile. Cand exista cineva in viata lor, barbatii se bucura de o serie de beneficii de care este imposibil sa aiba parte atunci cand traiesc singuri. Pe langa motivele evidente, pe care toata lumea le stie, specialistii in relatii au descoperit si motivatii neasteptate.

Afla in continuare motivele profunde pentru care barbatilor le place sa fie indragostiti si sa traiasca in cuplu:

1 Intimitate

Femeile au prietene intime carora le impartasesc cele mai mari secrete. In fata unei astfel de prietene, nimic nu este prea intim sau prea personal. Femeile se pot deschide complet, fiind ele insele, cu bune si cu rele. Barbatii, insa, nu se pot bucura de momente de intimitate decat in interiorul relatiei de cuplu.

De fata cu prietenii, acestia sunt obligati sa respecte anumite reguli si nu ajung niciodata sa-si dezvaluie sensibilitatea si vulnerabilitatea asa cum se intampla intre doua bune prietene.

Celmai adesea, relatia de cuplu este singurul loc in care barbatii pot fi cu adevarat intimi si dezveliti de orice masti. Intr-o relatie de dragoste , un barbat poate fi el insusi deoarece stie ca este acceptat si iubit asa cum este, fara artificii, fara paravan . Acest lucru il face sa fie mai increzator in el, mai demn de a fi iubit, mai valoros.

2 Evolutie

Pentru barbati, o relatie poate fi o adevarata provocare. Cand au o partenera, barbatii sunt vazuti mai bine in societate, mai realizati, mai stabili. O relatie ii forteaza pe barbati sa fie mai buni, sa aiba mai multa grija de aspectul lor, sa devina mai responsabili. Specialistii in relatii spun ca pentru barbati, o relatie este un lucru foarte flatant pentru ego -ul masculin. Printr-o relatie, barbatii au senzatia ca evolueaza si devin mai puternici, mai siguri pe ei, mai realizati.

3 Moral ridicat

Dupa o zi grea, ideea de a se intalni cu femeia iubita este un lucru care il ajuta pe un barbat sa-si pastreze moralul ridicat. Entuziasmul este cel care ii ajuta pe barbati sa treaca cu bine peste orice atunci cand stiu ca urmeaza sa se intalneasca cu femeia pe care o vad cea mai frumoasa si mai potrivita pentru ei.

In mediul profesional, de exemplu, un barbat poate simti ca trebuie sa fie mereu in garda si ca nu poate avea incredere in nimeni. Daca in viata personala este implinit prin prezenta unei femei, reuseste mai usor sa gaseasca energia necesara pentru a rezolva toate problemele.

Ideea ca exista cineva care se gandeste la ei si le vrea binele ii face pe barbati sa prefere sa traiasca in cuplu decat singuri. Partenera lor ii poate ajuta sa rezolve probleme mai mici sau mai mari, ii sustine si ii face sa aiba mai mult chef de viata.

4 Implinire prin implinirea celuilalt

Barbatii care sunt constienti de efectul benefic pe care il au asupra partenerelor se simt mai fericiti si mai impliniti. Cand un barbat vede ca reuseste sa-si faca fericita partenera, acesta are parte de cea mai mare recompensa.

Dimpotriva, barbatii care constata ca nu pot raspunde nevoilor partenerei devin nefericiti si isi doresc sa iasa din acea relatie.

Sursa foto: joaoelizapossa.blogspot.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare