Dragoste

#casnicie #sfaturi casnicie # comunicare casnicie

Modalitati sa ai o casnicie mai buna fara sa vorbesti despre asta

Comunicarea, deschiderea spre partener, sinceritatea, toate acestea sunt lucruri pe care cuplurile le aud mereu cand vine vorba despre o relatie perfecta sau cand trebuie sa-si rezolve problemele cu care se confrunta. In unele situatii, insa, sa vorbesti poate fi mai rau. Aici intervin tehnicile non-verbale, prin care iti imbunatatesti relatia de cuplu si casnicia.

Afla cum sa ai o casnicie mai buna fara sa-i spui partenerului "Draga, trebuie sa stam de vorba".

Cand vor barbatii sa vorbeasca si femeile sa asculte

De cele mai multe ori, femeile sunt cele care initiaza o discutie despre problemele de cuplu, iar barbatii sunt cei care evita, pe cat posibil, asa ceva. Specialistii in relatii spun ca barbatii se simt incomod cand trebuie sa discute cu partenera de viata despre sentimente.

Exista, insa, un moment cand rolurile se inverseaza. Acest moment are loc atunci cand exista un nivel inalt de intimitate intre cei doi. Imagineaza-ti ca stati intinsi pe pat, goi, dupa dus. Acesta este un moment de intimitate, in care va puteti relaxa, va puteti privi si mangaia. Potrivit studiilor, in momentele de intimitate, cand barbatul se simte perfect relaxat si in siguranta, el devine mai dispus sa vorbeasca si sa spuna ceea ce simte. In acelasi timp, in astfel de momente, femeile prefera sa taca si sa savureze momentul.

Crearea de momente intime te poate ajuta sa-ti consolidezi casnicia, fara sa fie nevoie sa discutati despre acest lucru. In loc sa-i spui sotului tau ca esti nemultumita de faptul ca petreceti putin timp impreuna, fa in asa fel incat sa aveti parte in mod constant de momente intime, in care sunteti numai voi doi.

Planifica mai multe activitati impreuna

O alta metoda de a avea o casnicie mai buna fara sa discuti despre probleme o reprezinta activitatile pe care le faceti impreuna. Poate fi vorba despre orice: treburi in gospodarie pe care le faceti amandoi, in acelasi timp, poate fi un sport practicat impreuna, un hobby comun etc. Una dintre cele mai des intalnite probleme in casnicii este lipsa de atentie acordata partenerului. Daca stati mai mult impreuna, aveti mai multe ocazii sa va ocupati unul de altul.

Atingerea, un rol esential in casnicie

Atingerea are un efect puternic asupra partenerului de viata. Nu uita niciodata sa-ti imbratisezi, sa-ti mangai si saruti partenerul. O casnicie solida are la baza si mici gesturi precum o mangaiere.

In loc sa discuti despre ce nu merge in dormitor, planifica mai mult timp in care sa-i explorezi corpul partenerului si sa-i gasesti noi zone erogene. Viata sexuala este una dintre principalele componente ale unei casnicii solide.

Surpriza alunga plictiseala

Fa-i surprize frumoase sotului tau. In loc sa duci munca de lamurire ca trebuie sa iesiti mai des in weekend, planifica o escapada la mare, in doi. Astfel de mici surprize pot avea un rol benefic deloc de neglijat asupra relatiei voastre si, in plus, este un lucru pe care il poti face fara sa aveti o discutie.

Foto: loansafe.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii