Dragoste

#despartire #cuplu #femei #barbati #tablou #motive #haina #onestitate

Despartirea de partener ar trebui sa dureze 5 minute

O despartire de persoana cu care ai format un cuplu nu este niciodata placuta. Indiferent ca sunteti impreuna de o lunga perioada de timp ori abia sunteti la inceput, iar tu ti-ai dat seama ca nu sunteti compatibili, exista destule moduri prin care sa iti iei la revedere fara sa fii nevoit/a sa ramai in memoria celuilalt ca fiind o persoana ingrata, nedemna de dragoste. Iata cateva modalitati corecte de a te desparti de cineva, atat din perspectiva femeilor, cat si din punctul de vedere al barbatilor.

Despartirea ideala din punctul de vedere al femeilor

Onestitatea este la loc de cinste atunci cand vine vorba despre despartiri, asa ca cea mai buna cale este sa fii corect cu el si sa ii spui, personal, ca lucrurile nu mai merg intre voi. Daca te-ai decis ca drumurile voastre trebuie sa o ia in directii separate si nu mai exista loc de intoarcere, cel mai bine este sa nu mai amani momentul.

Cu cat o faci mai tarziu, cu atat mai dureros va fi pentru amandoi. In cazul relatiilor de lunga durata, fii pregatita sa suferi si sa ii explici partenerului care sunt cu adevarat motivele, ce nu a mers intre voi doi. Ai grija sa-ti ascunzi statusul pe platformele de socializare de pe internet, iar daca are lucruri la tine, returneaza-i-le acum. Nu maine, nu poimaine, ci acum.

Gandeste-te ca o haina, un tablou, un obiect de-al lui te va face sa suferi si mai mult si nu ai nevoie de asta. Unii consilieri maritali recomanda chiar, pentru o perioada, sa tai orice forma de comunicare cu fostul, deoarece trebuie sa-i acorzi timp sa se vindece.

In cazul relatiilor de scurta durata, lucrurile sunt mai simple: spune-i ca va despartiti si ofera-i motivele exaxte, insa nu te complica prea mult cu justificari infinite. Avand in vedere ca sunteti de putin timp impreuna, nici tu nu vei suferi foarte tare.

Despartirea ideala din punctul de vedere al barbatilor

Daca din punctul de vedere al femeilor, lucrurile sunt ceva mai complicate, din perspectiva barbatilor, despartirile ar trebui sa sune ca si concedierile: scurte si la obiect. Ba chiar, ii poti spune fostei iubite ca s-a terminat chiar si printr-un e-mail sau printr-o convorbire telefonica, daca nu ati petrecut mult timp impreuna.

Nu trebuie sa intri prea mult in detalii, cu cat esti mai scurt in precizari, cu atat mai bine. Nu suferi nici tu asa mult si nu este afectata atat de rau nici ea, la nivel emotional. Pare radical, insa intreaga despartire nu ar trebui sa dureze mai mult de 5 minute, potrivit askdanandjennifer.com.

Sursa foto: abiolatv.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului