Dragoste

#dragoste #mituri #iubire

Mituri despre dragoste

De dragoste si mituri despre dragoste se tot vorbeste de cand lumea si pamantul… artistii o personalizeaza in fel si chip, indragostitii isi spun ca nu exista pe lume ceva mai savuros  iar cei dezamagiti de efectele ei  ulterioare ii neaga vehement valoarea suprema la care au ridicat-o muritorii de rand, de-a lungul timpului.


De dragoste si mituri despre dragoste


Cate povesti si mituri despre dragoste nu poposesc in sufletele, in mintile sau pe buzele tuturor macar o data in viata… de cate ori nu zici ca pentru dragoste ai face orice, ca fara dragoste nu poti fi fericita pe deplin sau ca, asa-zisa dragoste tine loc de orice neajuns (cel putin atunci cand iti lipseste).


Iata 3 din cele mai populare mituri despre dragoste:


Daca e dragoste adevarata, lucrurile merg de la sine


Hai, recunoaste! Sigur la un moment dat credeai si tu asta. Poate inca mai crezi atat de tare in dragoste, elementul magic  care face orice relatie sa mearga, prin simpla existenta.


Odinioara am crezut si eu, asa ca te-as putea intelege. Acum stiu sigur ca numic nu merge de la sine cand vine vorba de dragoste… E doar un mit frumos si dragostea, desi extrem de necesara, nu e nici pe departe suficienta sa intretina o relatie.


Ce te faci daca lipsesc pasiunile comune, respectul sau comunicarea din cuplu? Cat de mult rezisti alaturi de o persoana pe care o iubesti si care te iubeste dar langa care orice zi ajunge sa fie un razboi in doi, desi relatia voastra se bazeaza pe dragoste? Unde mai pui ca lucrurile nu merg pur si simplu de la sine in niciun domeniu al existentei noastre. De ce capitolul "dragoste" ar face exceptie?!


Daca ma iubeste, o sa se schimbe


Ne place noua femeilor sa zicem: "O sa se schimbe evident din dragoste". Este partenerul nostru pentru ca ne iubeste si, desi are o personalitate bine conturata si crede ca felul lui de a fi si a vedea lucrurile e cel mai bun, cand vine vorba de  dragoste, lucrurile se schimba radical. Tu chiar crezi asta?


Imagineaza-ti ca de multe ori si el gandeste asa: ca tu o sa te schimbi. Si ia intreaba-te cat de mult te schimbi din dragoste. Adaptari la relatie vor fi necesare din partea amandurora, insa nu te astepta ca partenerul tau sa se schimbe pentru tine din dragoste.


De la bun inceput, intr-o relatie e bine sa stii ce tolerezi si ce nu la partener. Oamenii se schimba pentru ca vor si nu in urma presiunilor pe care le exercita partenerul de cuplu asupra lor. Daca iti imaginezi ca dupa oficializarea relatiei, va renunta la vechile obiceiuri, tin sa te dezamagesc: putin probabil sa o faca "din dragoste".


Partenerul ideal  va raspunde tuturor nevoilor tale


Un singur partener nu poate raspunde tuturor nevoilor tale. Acest lucru nu e un indemn pentru a avea mai multi parteneri, ci o realitate de care ar trebui sa tii cont in alegerea partenerului si in mentinerea unei relatii.


Daca  majoritatea barbatilor spun ca asteptarile lor sunt mult mai usor de indeplinit,  asteptarile femeilor sunt cu siguranta imposibil de indeplinit de catre un singur barbat:  unu la mana, avem multe nevoi si tot descoperim pe parcurs nevoi noi si, doi la mana, avem si nevoi care se bat cap in cap.


Chiar daca e dragoste, in alegerea partenerului de cuplu si in construirea relatiei, e vorba si de o  doza mai mica sau mai mare de compromis. Mai intai de toate trebuie sa te hotarasti care sunt nevoile tale primare, cand vine vorba de dragoste si partener si sa te focalizezi pe ele, in detrimentul spectrului global de nevoi pe care le-ai putea avea (fie vorba intre noi, putem avea mai multe decat pot ei duce…).


Hai sa revenim cu picioarele pe pamant, deoarece a trecut vremea sa credem in mituri despre dragoste.


E vremea sa iubim mult si bine jumatatile imperfecte pe care ni le alegem si sa uitam de Feti-Frumosi pe cat de ideali pe atat de inexistenti sau de situatii idilice cu parteneri al caror singur scop in viata e sa ne faca fericite!

Intalneste cei mai interesanti baieti si cele mai frumoase fete din Romania si din strainatate. Nu ezita sa-ti gasesti si tu fericirea cu ajutorul sistemului de dating online. Creeaza-ti profil pe dating.acasa.ro .
 

Foto : wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare