Dragoste

#cuplu #comunicare cuplu #secret cuplu #dezvaluire secret

Marturiseste mai usor un secret intunecat partenerului, in 4 pasi

Chiar daca te straduiesti sa nu ascunzi anumite aspecte partenerului tau, poti sa ajungi in situatia in care un secret intunecat sa nu ii fi fost adus la cunostinta. In mod firesc, nu vrei ca sinceritatea in cuplul vostru sa dispara, dar te si temi totodata ca nu va primi bine vestea. Marturiseste mai usor secretul care te macina, in x pasi care iti garanteaza cea mai buna reactie pe care partenerul tau o poate avea.

Deseori, un mesaj negativ poate fi perceput in termeni acceptabili, in functie de momentul si modul transmiterii lui. Iesi din impas si marturiseste-ti secretul intunecat, inainte ca el sa se transforme intr-o reala tragedie.


Circumstantele propice

Cand vrei ca impactul unei informatii incomode sa fie cat mai mic, alege circumstantele propice pentru a le furniza. O femeie care si-a inselat partenerul va avea mai multe sanse sa starneasca reactii violente de la acesta, daca isi spune secretul atunci cand se cearta sau fac dragoste. Gaseste un moment neutru al zilei (cand va relaxati la TV si sunteti binedispusi, de pilda).


Momentul potrivit

Cand esti presata de nevoia marturisirii unui secret intunecat, cu cat o faci mai curand, cu atat mai mari sunt sansele ca situatia sa se rezolve mai usor decat crezi. Nu amana nici macar cu o zi demersul! Pana la urma tot o vei face, iar daca astepti in zadar, problema ar putea lua proportii monumentale. In plus, partenerul tau va fi mai fericit sa afle ca i-ai ascuns secretul cateva zile, in loc de luni de zile in care te-ai prefacut ca totul este perfect.


Controlul asupra situatiei

Daca te mobilizezi in dezvaluirea informatiei secrete care te consuma launtric, vei avea si un control superior asupra situatiei. Mai exact, eviti situatiile in care partenerul tau s-ar putea supara deja din alte motive (deci dispozitia lui va fi deja ostila) si previi scenariul de "groaza" in care el ar putea afla din alta parte secretul de maxima importanta.


Minimizarea faptei

Desi este o tehnica de manipulare cunoscuta, minimizarea faptei prin compararea ei cu un alt lucru mai grav te scapa de o reactie tragica cand spui un secret sumbru. De pilda, poti sa ii spui initial ca i-ai accidentat masina. Dupa ce proceseaza informatia si cauta solutii in gand cu disperare, spune-i ca era o minciuna: de fapt, ai depasit limita de credit a cardului si acum trebuie sa compensati cheltuiala.

Asuma-ti vina si arata-i ca regreti. A doua veste i se va parea mai usor de suportat, simtindu-se usurat ca masina lui nu are nicio zgarietura.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului