Dragoste

#relatii #dragoste #iubire #infidelitate #adulter #incredere #cuplu #partener #inselat

Mai ai incredere in el dupa ce te-a inselat?

Ma amuza foarte tare cuplurile care au impresia ca dupa ce unul dintre ei a inselat lucrurile vor sta la fel. Ca iubirea va castiga intr-un final si orice urma de indoiala va disparea ca prin minune, innabusita fiind de dragostea ce si-o poarta unul celuilalt. Oare oamenii astia chiar nu pricep ca aceasta credinta nu este mai mult decat o simpla amagire si atat?

De ce spun lucrul acesta? Simplu, pentru ca am trait-o pe propria piele si pentru ca am auzit zeci si zeci de mii de povesti cu relatii destramate de adulter, fie el si acceptat in prima faza.

Este foarte usor sa spui ca treci peste dupa ce descoperi de exemplu ca iubitul tau are o idila pe net cu o tipa.  Ti se pune in genunchi, iti declara iubirea vesnica, te implora sa-l ierti jurandu-ti ca nu va mai calca niciodata stramb si ti se face mila. Impresionata pana la lacrimi de sinceritatea vorbelor lui, preferi sa stergi totul cu buretele, sa dai uitarii abatarea lui si sa mergi mai departe. Te gandesti ca a fost doar un obstacol in viata voastra de cuplu pe care a trebuit sa-l depasiti. 

Crezi insa ca lucrurile vor fi la fel intre voi, dupa ce ai aflat ca te-a inselat? Te inseli. De fapt lucrurile stau taman invers. Suspiciunea isi infinge ghearele in gandurile tale si fara sa vrei incepi ori sa-i verifici telefonul, ori sa te chinui sa-i spargi parola de mess pentru a-i citi arhiva sau chiar sa pui detectivul pe urmele lui, intr-un gest extrem. Am observat ca odata instalat, microbul neincrederii poate duce si la gesturi extreme.

De ce aceste gesturi extreme? Pentru ca nu poti sa-ti versi frustrarile pe el. Pentru ca nu poti sa te duci la el si sa-i spui cat de tare te-a durut ce ti-a facut.Pana la urma n-ai ce-i reprosa  ca doar l-ai iertat si i-ai spus ca ai sa treci peste. Acum nu poti sa te duci sa-i scoti ochii.  Ca atare, te torturezi de una singura si te intrebi secunda de secunda, cat timp el este la o bere cu baietii, daca nu baietii echivaleaza de fapt cu blonda aceea agatata pe Internet.

Binenteles ca, inevitabil se va ajunge si la certuri iscate din te miri ce. Nervii tai sunt intinsi la maxim si cum nu-i poti urla in urechi:  „Nenorocitule, m-ai inselat”, te rezumi doar la a-i face capul patrat ca nu s-a dus sa duca gunoiul cand tu i-ai spus, desi stii si tu ca asa face tot timpul.

Ceea ce ma amuza si mai tare la aceste cupluri este ca tot timpul sustin sus si tare ca de fapt sunt fericiti, ca  se iubesc, ca relatia lor merge de minune si ca echilibrul emotional n-a fost pierdut nici macar o secunda. Iar, daca se intampla sa admita intr-un final ca relatia nu e chiar pe roze, in niciun caz nu vor da vina pe infidelitate si pe frustrarile cu care aceasta vine la pachet ci pe alte maruntisuri care culmea, inaintatea nefericitei intamplari, nici n-au existat.

De ce oare nu pricep aceste cupluri ca nu, lucrurile nu vor mai merge niciodata la fel ca inainte odata infidelitatea si-a bagat coada. De ce? Simplu, pentru ca o relatie se bazeaza pe incredere, mai mult decat pe iubire. Iar daca increderea dispare, iubirea nu poate face fata de una singura situatiei, oricat de puternica ar fi ea.

Tocmai de aceea, multe femei, atunci cand inseala se roaga ca celalalt sa nu afle niciodata. Prefera sa traiasca cu o constiinta incarcata si chinuitoare, decat sa faca fata unei relatii macinata de infidelitate.
Tie ce rau ti-a facut o infidelitate? Daca partenerul tau te-ar insela ai mai avea incredere in el si daca nu, pana unde ai merge pentru a-l prinde iarasi cu mata in sac?

 

Sursa foto : www.cdn.thefrisky.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului