Dragoste

# probleme in cuplu #mutat impreuna #divort #casatorie

Locuitul impreuna inainte de casatorie, un risc de divort?

Locuitul impreuna inainte de casatorie pare cel mai logic lucru de facut atunci cand vrei sa stii sigur daca poti trai zi de zi alaturi de persoana iubita. In societatea actuala, oamenii obisnuiesc sa incerce orice produs inainte de a-l achizitiona. Cu atat mai mult, un pas atat de important precum casatoria ridica problema unor certitudini. Convietuirea inainte de nunta pare a fi cea mai buna solutie. Cu toate acestea, exista studii care arata ca acest obicei duce, mai degraba, la divort.

Este sau nu o idee buna sa locuiesti cu persoana iubita inainte de a va casatori?
 

Motive pentru care locuitul impreuna duce la divort


Mai multe studii arata ca exista o rata de divort mai mare in cazul cuplurilor care au trait impreuna inainte sa se casatoreasca, comparativ cu cele care s-au mutat impreuna numai dupa nunta. Primele cupluri au inregistrat si un nivel de satisfactie mai scazut in ceea ce priveste casnicia lor. Acest lucru se intampla din mai multe motive.

1 Casatoria este facuta din motive gresite

Cuplurile care se muta impreuna fara sa discute despre casatorie fac uneori greseala de a merge la altar doar pentru ca au trecut niste ani si casatoria pare ceva de bun simt. Unele persoane chiar se vad constranse sa se casatoreasca deoarece sunt in acea relatie si in acea casa de prea multa vreme si simt ca nu mai pot da inapoi. In schimb, cuplurile care se logodesc si pe urma se muta impreuna, inainte de nunta propriu-zisa, iau deliberat decizia de a se casatori. In primul caz, riscul de divort este mare. In al doilea caz, riscul este mult mai mic.

2
Locuitul impreuna ca test

Atunci cand cineva simte nevoia sa testeze relatia prin mutarea impreuna, ar trebui sa-si puna intrebarea: "Este ceva in neregula cu relatia mea de vreme ce vreau sa o supun unei probe?" Daca raspunsul este afirmativ, riscul de divort este ridicat. Mutarea impreuna ar trebui sa fie ceva ce amandoi isi doresc si simt ca trebuie facut in mod natural, nu pentru a testa compatibilitatea.

3 Cu cat ai mai multi parteneri de coabitare, cu atat sunt sanse mai mari de divort

Studiile au mai aratat ca persoanele care au avut mai multi parteneri cu care au locuit sunt persoane cu risc mare de divort. Acest lucru se intampla, in special, femeilor.

4 Placerea descoperirii vietii impreuna este pierduta

Un cuplu care deja traieste impreuna de cativa ani nu mai are emotiile si placerile descoperirii vietii in doi, asa cum se intampla in cazul persoanelor care numai dupa nunta isi incep viata sub acelasi acoperis.
 

Sfaturi de la specialisti


Specialistii in relatii recomanda cuplurilor sa discute despre ce inseamna coabitarea pentru ei. Este un lucru intelept sa vorbesti despre locuitul impreuna, despre ce inseamna el in prezent si ce ar putea fi in viitor, inainte de a te muta efectiv cu persoana iubita. Aceasta discutie este importanta deoarece cuplurile care locuiesc impreuna considera ca este mai dificil sa rupa o relatie decat cele care se rezuma la intalniri.

Din comoditate, lasitate sau interes personal particular, un cuplu care sta impreuna in aceeasi casa poate sa se casatoreasca in cele din urma, insa cu riscul de a se desparti legal, ulterior.

Sursa foto: telegraph.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare