Dragoste

#dragoste #infidelitate #sex #relatii

L-ai inselat? 5 pasi prin care sa iti marturisesti infidelitatea

Pana la 60% dintre adultii implicati intr-o relatie serioasa ajung sa isi insele partenerul intr-un anumit moment al vietii. Aceasta este statistica rece, comunicata de rezultatele cercetarilor recente privind infidelitatea in secolul XXI. Modul in care societatea a evoluat influenteaza major stilul de viata al oamenilor, cata vreme placerile si tentatia sunt mai accesibile ca niciodata.

Expertii cred ca incidenta cazurilor de infidelitate a crescut pe fondul emanciparii sexuale si a socializarii intense pe cai tehnologice (computer, SMS etc). Daca ti s-a intamplat si tie sa calci stramb pe fondul acestor tentatii, ideal este sa ii marturisesti partenerului tau ca l-ai inselat, inainte ca adevarul sa iasa la iveala din alte surse, iar impacarea sa devina imposibila.

Iata cativa pasi prin care sa iti asumi cu maturitate faptele!


1 Mentine-ti calmul

Primul lucru de care este important sa tii cont atunci cand iti marturisesti infidelitatea este atitudinea ta. Nu te lasa coplesita de emotii si nu ii spune ca l-ai inselat plangand in hohote, intrucat il vei irita suplimentar: cumva, el intelege ca adopti postura de victima, in loc sa iti asumi rolul de vinovat. Nu ii transmite ca vrei sa il santajezi sentimental!


2 Fii sincera in totalitate

Vei fi tentata sa "cosmetizezi" anumite aspecte si sa ii prezinti situatia in termeni care sa te puna intr-o lumina mai buna decat ai merita. Daca vrei ca relatia voastra sa mai aiba sanse de vindecare, fii sincera in totalitate si nu mai lasa niciun detaliu ascuns sub covor. In caz contrar, daca el te iarta, descoperirea minciunii in viitor va fi factorul decisiv in iminenta despartire.


3 Asuma-ti intreaga vina

Reactia partenerului tau poate fi una brutala, in care tu vei fi sigur tinta reprosurilor sale. Pregateste-te emotional pentru orice si, indiferent de ce ar spune, asuma-ti intreaga vina. Daca incerci sa te scuzi invocand greseli pe care el le-a facut fata de tine, asteapta-te la ruperea definitiva a relatiei voastre.


4 Asculta-l

Fa un efort si asculta-l cu adevarat. Raspunde-i onest la intrebari, nu il intrerupe si lasa-l sa isi descarce sufletul. Doar asa iti mai poti dovedi respectul si afectiunea!


5 Accepta schimbarea

Dupa ce ti-ai marturisit infidelitatea, accepta schimbarea in relatia voastra. Ofera-i timp partenerului tau pentru a lua o decizie, nu te astepta ca lucrurile sa fie ca inainte. Treptat, impasul prin care treceti poate contribui la maturizarea voastra, insa numai in conditiile de mai sus.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului