Dragoste

#dragoste #cuplu #infidelitate #sex #rivali

Infidelitatea barbatului: 5 reactii exagerate ale femeilor care se simt tradate

Infidelitatea barbatului este o temere frecventa in cuplurile stabile, soldata deseori cu reactii gresite ale femeilor care se simt tradate. Simplele suspiciuni starnesc adevarate revolte si acuzatii nefondate, care afecteaza inutil echilibrul relatiei de cuplu.

Fara doar si poate, infidelitatea este un lucru de neconceput in relatiile serioase, dar si un fenomen care poate fi interpretat gresit in diversele circumstante ale vietii. Afla care sunt erorile comise de femei, atunci cand isi suspecteaza partenerul de infidelitate!

1Tortura mesajelor subliminale

In faza simplei suspiciuni ca este inselata, o femeie poate sa adopte un comportament ostil, presarat cu replici acide si acuzatoare, sustinand totodata ca "nu s-a intamplat nimic". Atitudinea in cauza nu poate decat sa creeze confuzie in mintea partenerului si sa dea nastere unor tensiuni majore, care blocheaza caile de comunicare, in loc sa faciliteze lamurirea situatiei.

2Urmarirea pas cu pas

O alta greseala curenta este urmarirea pas cu pas a partenerului, de la monitorizarea mesajelor din telefonul personal, pana la interogarea tuturor cunostintelor cu privire la traseul zilnic al "suspectului". Din perspectiva psihologica, invadarea intimitatii nu poate sa conduca decat la distrugerea increderii mutuale, nicidecum la solutionarea unei neintelegeri in cuplu.

3Iesirile furioase neargumentate

Frustrarile acumulate prin interiorizarea suspicinilor de infidelitate a partenerului se pot concretiza in iesiri furioase neargumentate, in care barbatul este acuzat direct ca ar fi calcat stramb, pe baza unor pure speculatii. Din acest punct, conflictul poate prinde proportii atat de mari, incat si in lipsa unei reale aventuri, relatia poate sa se incheie in mod nefericit.

4Implicarea altor persoane in "ancheta"

Lucrurile pot scapa cu adevarat de sub control, atunci cand o femeie incepe sa implice si alte persoane in "ancheta" sa. Cel mai grav lucru este contactarea presupusei "rivale" si agresarea ei verbala sau fizica, in speranta ca astfel o va exclude din "peisaj". Modalitatea corecta de actiune este confruntarea partenerului, singurul care trebuie sa isi asume responsabilitatea faptelor sale in aceasta situatie.

5Amenintarile cu despartirea

Amenintarile cu despartirea vin deseori inainte ca infidelitatea sa fie dovedita si au un efect devastator asupra psihicului unui barbat. In fata unei astfel de constrangeri, acesta poate sa paraseasca relatia pentru ca se simte abuzat si dominat.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare