Dragoste

#incredere #relatie de cuplu #relatie #relatie de succes #relatie durata #secret relatie durata

Increderea, cheia unei relatii de succes. Invata cum sa o dobandesti si sa o pastrezi!

Intr-un cuplu, increderea in partenerul de viata este cea mai importanta. Este, spun psihologii, temelia pe care se construieste o relatie de durata. Insa increderea trebuie dobandita si apoi mentinuta, lucru care de multe ori se dovedeste a fi chiar mai dificil. Iata care sunt pasii mici, dar siguri spre o relatie de succes:

Testul timpului

E clar ca pana nu iti cunosti bine partenerul de viata nu poti spune ca ai cu adevarat incredere in el. Trebuie sa treaca ceva vreme pana cand sa poti spune ca nimic nu va poate zdruncina legatura.

Nu ii arata din prima toata increderea si disponibilitatea ta. Acestea sunt lucruri care se capata in timp.

Tine-ti promisiunile, oricat de marunte si de neinsemnate par. Intr-o relatie sunt importante nu doar prioritatile tale, ci si ale partenerului. Bazele unui cuplu solid se pun in timp si orice gest, oricat de nesemnificativ ar putea parea la o prima vedere, conteaza.

Secretele raman secrete

Orice cuplu are propriile secrete, iar ceea ce ati decis ca ramane intre voi nu trebuie nicidecum dezvaluit. Tentatia e mare sa iti impartasesti tainele prietenelor pe care le consideri foarte apropiate in speranta ca nimic nu va iesi la iveala. Risti sa ai neplacuta surpriza ca la un moment dat amanunte pe care nu si le-ar fi dorit sa devina publice, iar relatia voastra sa se destrame mai repede decat ti-ai fi dorit.

Mai ales daca este vorba despre amanunte din viata intima a cuplului vostru, trebuie sa-i respecti dorinta si nu "da din casa".

Fidelitatea si increderea merg mana in mana

O relatie normala functioneaza cu suisuri si coborasuri si este presarata, din cand in cand, cu mici necazuri. Important e sa aveti obiective comune si sa mergeti amandoi in aceeasi directie.

Acorda-i credit si lasa-i putina libertate de miscare. Daca esti geloasa si incepi sa fii obsedata ca partenerul tau te inseala e clar ca ai pornit pe un drum gresit de pe care nu mai exista cale de intoarcere.

Invata sa iti ceri scuze

Invata sa-ti ceri scuze cand gresesti si el va intelege ca esti suficient de matura si de responsabila pentru a-ti recunoaste orice vina si va aprecia acest pas. Si fii sincera! Chiar daca te gandesti ca o mica minciuna va ajuta la rezolvarea unei neintelegeri vei constata ca, de fapt, daca iese la iveala, va provoca un conflict imens.

Sursa foto: diva-darling.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii