Dragoste

#impotenta #sex #dragoste #despartire

Impotenta poate ruina iubirea?

Cu cat inaintezi mai mult in varsta si ai parte de mai multe experiente, cu atat iti dai seama mai usor ca ceea ce credeai tu cand erai mica, sunt  copilarii si nimic mai mult. Cum ar fi de exemplu sintagma potrivit careia iubirea nu poate fi infranta de nimic. Povesti...

Iubirea poate fi ruinata… si chiar usor, in doi timp si trei miscari. Nu este nevoie decat de o un cuvant prost spus, un timp ales aiurea, o schimbare de prioritati, o impresie sau pur si simplu o alta persoana.
Iubirea nu mai are forta pe care o avea odata cand strabunii nostri cavaleri se bateau in duel cu zmeii cei rai pentru onoarea printeselor. Am ajuns prea grabiti, stresati, egoisti, caliti si imunizati in ale sentimentelor pentru a mai sta cocotati pe altarul iubirii.

Am descoperit in timp ca un zmeu poate fi usor mituit si ca nu mai este nevoie sa-l omori in numele iubirii, ca printesa este mai usor impresionata de o reducere in Mall decat de un ravas de dragoste si ca printul prefera un Audi A8 in locul calului cel alb si pentru asta este mai interesat de cum sa faca banu` pentru a-l obtine decat de suspinele suave ale printesei.

Iubirea in ziua de azi este de multe ori un concept supraestimat. Mai rar vezi pe strada un batranel care sa se duca sa-i duca un trandafir batranicii lui, doar asa ca ca o iubeste. In schimb, tot mai des vezi cupluri distruse din cauza banilor, a vanitatii si a lipsei de scrupule.

Iar in aceste conditii… in care iubirea dintre doua persoane este atat de fragila, putand fi usor anihilata de plictiseala , rutina, lipsa de bani, dorinta de noua si adrenalina, ne mai intrebam daca ea poate fi distrusa de impotenta , atat vreme cat o relatie sanatoasa se bazeaza si pe sex?

Sexualitatea si atractia sunt doua concepte care nu pot functiona unul fara cealalt. Iar daca aceasta atractie nu are cum sa se consume, cum poate relatia respectiva sa dureze?

Esecurile in pat te indeparteaza de celalalt. Din cauza frustrarilor in cuplu si a culpabilitatii aferente, nu-ti mai vine nici sa comunici. Te inchizi in tine si nu mai sti ce sa faci pentru a rezolva problema. Frustrat de incapacitatea sexuala a celuilalt, preferi sa cauti alinare in bratele altcuiva. Si uite asa se naste si infidelitatea, minciuna, invinovatirea si tot asa se termina si cu iubirea cea minunata si divina in care credeai tu cand erai mica.
 

Foto : www.thesun.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare