Dragoste

#locuinta #convietuire #socri

Impartirea casei cu socrii: argumente pro si contra

Indiferent daca ii adori pe parintii partenerului tau sau daca doar ii tolerezi, intr-un fel sau altul mariajul vostru este afectat atunci cand locuiti toti sub acelasi acoperis. Oricare ar fi circumstantele pentru care ai ales sa locuiesti cu socrii, exista intotdeauna argumente pro si contra acestei decizii. Iata cateva dintre ele!


Traiul cu socrii: Argumente pro

  • Primesti un ajutor nesperat in casa


In ziua de azi, cand totul se intampla pe repede inainte, timpul este pretios. Nimic nu este mai reconfortant decat, atunci cand ajungi acasa dupa o zi stresanta si obositoare la birou, sa gasesti o mancare calda pe aragaz sau sa ai hainele calcate si aranjate frumos in sifonier.

  • Te ajuta la cresterea copiilor

Orice parinte stie cat de greu este sa cresti un copil, incepand cu alimentatia si terminand cu educatia. Socrii sunt un ajutor de pret in cresterea celor mici, vei avea siguranta ca sunt pe maini bune, ca isi vor respecta programul de masa si de somn, ca are cine sa-i ingrijeasca pe perioada cat tu lipsesti de acasa.

Spre deosebire de o bona, socrii nu vor fi platiti pentru a sta cu nepotii, iar banii astfel economisiti ii puteti folosi in alte scopuri.

  • Ii poti ingriji mai bine

Un aspect important si adesea neglijat tine de ingrijirea socrilor tai. Faptul ca locuiti in aceeasi casa va ajuta pe voi, dar mai ales pe partener, sa aveti sentimentul de siguranta in privinta starii de sanatate a parintilor sai. Acestia din urma au un tonus fizic si psihic mult mai bun decat daca ar locui singuri.


Traiul cu socrii: Argumente contra

  • Apar divergente

Intre doua generatii, automat vor exista diferente de mentalitate, iar acest lucru se va rasfrange asupra tuturor. Nu de putine ori apar discutii in privinta anumitor aspecte ale locuitului la comun.

Amenajarea casei, curatenia, cresterea copiilor, stilul de viata diferit etc., toate acestea pot duce la neintelegeri intre voi si socri, mai ales daca nimeni nu accepta punctul de vedere al celuilalt.

  • Lipsa intimitatii

Un alt argument contra este lipsa intimitatii. Atat voi, cat si ei veti avea nevoie de intimitate, iar aceasta va fi practic inexistenta.

Vor exista situatii in care va vor auzi certandu-va, veti dori sa dati o petrecere pana tarziu in noapte sau sa fiti singuri pentru o perioada. Indiferent care este motivul, atunci cand locuiti cu socrii, nu veti avea parte de intimitate.

Sursa foto: huffingtonpost.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare