Dragoste

#online #sinceritate #sex #intalniri #relatie #inhibiiti

Idei preconcepute si sfaturi gresite despre prima intalnire

Emotiile si instinctele tale pot fi inhibate la prima intalnire online sau fata in fata, de o serie de sfaturi pe care le primesti de la prieteni si cunostinte referitoare la acest prim contact cu o persoana care te atrage.

Cu toate ca prietenii tai au intentii bune, anumite sfaturi chiar nu sunt potrivite pentru toate situatiile si pentru toate tipurile de relatii. Mai mult decat atat, unele dintre acestea sunt doar idei preconcepute, formate sau deformate de-a lungul timpului.

1 Fii 100% sincer

Anumite lucruri nu se spun la primele intalniri online, iar unele informatii le poti oferi doar intr-un pachet cosmetizat.

Scopul tau este sa iti impresionezi partenerul, nu sa il pui pe fuga cu povestile despre cat de mult suferi inca dupa fostul iubit/iubita si despre cat de mult iti doresti sa cunosti o persoana "pansament", care sa iti vindece ranile.

Aceasta nu este o modalitate buna de a incepe o relatie, cel putin nu una frumoasa si de lunga durata.

2 Trebuie sa astepti 90 de zile pentru a face sex

Desi nu este indicat sa faci sex de la prima intalnire din simplul motiv ca inainte de acest contact intim ar fi bine sa stabilesti un contact emotional cu persoana respectiva, in mod cert nu trebuie sa iti impui sa astepti o perioada de 90 de zile pentru a ajunge in pat cu o persoana care iti place foarte mult si care te atrage.

Sexul este un aspect important si, avand in vedere ca lucrurile din jurul nostru se desfasoara cu o viteza ametitoare, este foarte posibil ca cealalta persoana sa nu fie dispusa sa astepte aproape trei luni pentru a face sex cu tine, oricat de special te considera.

Dupa cateva intalniri online si discutii aprinse, cu siguranta iti vei da seama ca este dificil si pagubos sa astepti 90 de zile pentru a face sex cu el/ea.

3 Trebuie sa te implici intr-o alta relatie pentru a-l uita pe fostul partener

Oricat de tentant suna si chiar daca ai impresia ca aceasta este calea cea mai usoara, ar fi bine sa stii ca expresia "cui pe cui se scoate" nu este tocmai cea mai indicata in acest context. Incearca sa te ridici pe fortele proprii si sa te rupi de fostul partener singur, fara ajutorul altei persoane.

Altfel, relatia pe care o vei dezvolta cu cineva special nu va fi niciodata una sanatoasa, asa cum iti doresti. Asta nu inseamna ca nu poti avea nenumarate intalniri online, insa nu este bine ca scopul tau sa fie stergerea trecutului, ci formarea viitorului.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare