Dragoste

#stres #somn #cuplu #alcool #agitatie #boli #cearta #plapuma

Cuplurile pierd 6 ore de somn pe luna din cauza certurilor. Afla motivele!

Sforaitul, agitatia in timpul somnului si "lupta" pentru plapuma sunt motivele pentru care un cuplu pierde 90 de minute de somn in fiecare saptamana. Potrivt unor cercetari recente, conflictele intre parteneri incep din cauza acestor nemultumiri, motiv pentru care cei doi pierd timpul discutand despre ce ii deranjeaza in loc sa doarma.

In cadrul unui sondaj realizat de lantul hotelir Travelodge din Marea Britanie, 26% dintre respondenti au declarat ca se cearta in pat de cel putin trei ori pe saptamana, iar fiecare cearta dureaza cel putin 30 de minute. Sondajul a fost realizat pe un esantion de 2.000 de cupluri britanice.

Agitatia

Cel mai discutat subiect in cadrul cuplului pare sa fie agitatia din timpul somnului. Unele persoane sunt agitate mereu cand dorm, fapt care ii face pe cei de langa ele sa se trezeasca obositi dimineata. Miscarile in somn cresc in intensitate atunci cand starea de sanatate a unei persoane nu este tocmai buna.

Sforaitul

O alta cauza pentru care cuplurile se cearta frecvent este sforaitul. 16% dintre respondentii participanti la studiu au spus ca se cearta din cauza sforaitului partenerului.

O modalitate de a trata sforaitul este modificarea stilului de viata: scaderea in greutate - daca este nevoie - renuntarea la fumat si evitarea consumului de alcool. Potrivit cercetarilor, aproximativ 25-50% dintre barbati si 25-30% dintre femei sforaie frecvent.

"Lupta" pentru plapuma, temperatura corpului, starea de spirit nevaforabila pentru sex sunt alte cauze care provoaca certuri in cuplu.

Care sunt solutiile?

Daca aceste probleme sunt ignorate, calitatea somnului partenerilor de cuplu este din ce in ce mai slaba, ceea ce duce la cresterea nivelului de stres si pierderea imunitatii, concluzioneaza cercetatorii. Sfatul lor, pentru cuplurile care intampina aceste probleme este de a discuta deschis si sincer despre obiceiurile care ii deranjeaza si sa gaseasca solutiile corespunzatoare pentru a rezolva problemele.

Intr-o relatie care dureaza de 20 de ani, un cuplu ar putea pierde 2 luni de somn din cauza certurilor in pat, ceea ce ar afecta fericirea pe termen lung.

Sursa foto: www.uk.lifestyle.yahoo.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare