Dragoste

#pasiune #cuplu

Factori care ucid pasiunea in cuplu

In orice casatorie sau relatie pe termen lung, mentinerea pasiunii poate deveni o incercare dificila.

Cinele romantice si comunicarea risca sa fie abandonate din cauza greutatilor mentinerii unui camin si a stresului de la munca.

Familiaritatea si rutina, desi au efecte bune asupra relatiei emotionale dintre parteneri, duc insa la declinul pasiunii.
Pasiunea este deseori asociata fiorului produs de un lucru nou. In relatiile pe termen lung,  scanteile de la inceput se pot stinge cu usurinta, in lipsa unui efort constient al ambilor parteneri.

In afara de factorii externi care afecteaza pasiunea in cuplu, unele conceptii gresite pot duce si ele la "moartea pasiunii". Descopera daca ai una dintre atitudinile daunatoare si renunta la ea, daca vrei sa simti din nou fiorii pasiunii.

 

1  "Ce sa mai pierd timpul cu preludiul?"

 

Absenta preludiului din viata sexuala este unul din factorii care afecteaza cel mai mult declinul pasiunii.

Unii oameni prefera un preludiu foarte scurt, dar exista si oamenii care au nevoie de mai mult timp pentru a intra in starea necesara.

Daca renunti la preludiu, motivand ca acesta inghite prea mult timp si efort, risti sa gonesti complet pasiunea din relatia ta.

Preludiul ajuta ambii parteneri sa aiba un orgasm mai reusit si este absolut necesar in cazul in care simti ca flacara din relatia ta se raceste.

 

2  "De ce sa planific? Pasiunea nu e spontana?"

 

O alta conceptie gresita despre pasiunea in cuplu este faptul ca totul trebuie sa fie spontan.

Spontaneitatea isi gaseste rareori locul in mod natural intr-o relatie pe termen lung. Accepta faptul ca, in lipsa dorintei amandurora de a va sincroniza programul pentru o seara fierbinte, pasiunea va muri.

Pasiunea poate fi naturala si spontata, insa atunci cand observi absenta ei, incearca sa programezi serile speciale impreuna. Mai ales odata cu venirea pe lume a copiilor, timpul liber este restrans si va trebuie sa-ti eliberezi programul pentru a petrece momente speciale impreuna.

 

3  "Ce sa mai schimb la varsta mea?"

 

Rutina poate crea confort intr-un cuplu, insa de cele mai multe ori confortul sacrifica pasiunea.

Daca te opui oricarei schimbari sau initiative care ar putea reinvia pasiunea prin schimbarea rutinei, risti sa alungi complet pasiunea din relatia ta.

Folosirea aceleiasi "retete" de fiecare data cand faci dragoste este calea cea mai sigura pentru eliminarea atractiei.

Refuzul de a accepta schimbarea si resemnarea in ideea ca e prea tarziu si nicio schimbare nu mai poate revitaliza pasiunea sunt cele mai mari greseli pe care le poti face in cuplu.

 

4  "Ce rost au mangaierile daca nu duc la nimic?"

 

Atingerea fizica este o componenta foarte importanta in orice relatie. Mangaierile pot adauga un substrat de senzualitate relatiei si va pot apropia.

Chiar si atunci cand programul va impiedica sa faceti sex, atingerile pot face minuni in a starni dorinta pe care o poti pastra pentru mai tarziu.

 

Aceste conceptii gresite despre pasiunea in cuplu sunt doar cateva dintre cele care duc zi de zi la destramarea cuplurilor sau transformarea iubirii intr-o relatie de prietenie platonica.

Atunci cand simti ca pasiunea dispare din relatia ta, spune-i acest lucru partenerului, insa niciodata sub forma de repros. Comunicarea va poate ajuta sa stabiliti obiective comune pentru care sa lucrati apoi impreuna.

Usurinta cu care ati interactionat dupa ce v-ati indragostit prima oara nu va reveni niciodata, insa cu putin efort, poti aduce din nou pasiunea in relatia ta.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului