Dragoste

#cuplu #partener #relatii #facebook #durata relatie

Facebook stie daca urmeaza sa te desparti de partenerul tau

Un studiu recent realizat de Universitatea Cornell sustine ca reteaua de socializare Facebook este capabila sa prevada daca un cuplu are sanse mari sa se destrame in urmatoarele 60 de zile.

Facebook isi depaseste atributiile de simpla platforma de socializare, devenind un prezicator al longevitatii cuplurilor, arata studiul mentionat, conform caruia existenta unei relatii poate fi validata in functie de comportamentul online al celor implicati.

Cercetatorii au pus accentul pe prietenii comuni ai oamenilor care sunt intr-o relatie si, in functie de numarul acestora, sustin ca se poate determina directia pe care o urmeaza cuplul.

Cei de la Cornell pot valida o relatie sau, din contra, ii pot prezice un viitor mai putin fericit, printr-o simpla vizita pe Facebook.

Prietenii de pe Facebook decid durata unei relatii

Conform studiului, cu cat este mai mare numarul de prieteni comuni de pe Facebook ai cuplului, cu atat cresc sansele acesteia de reusita si de longevitate. Daca doi oameni aflati intr-o relatie au foarte multi prieteni dispersati, acest fapt devine un indicator al statusului relatiei lor.

De exemplu, daca doua persoane incep o relatie de dragoste, chiar daca nu au sau au doar putini prieteni in comun, este de asteptat ca numarul acestora sa creasca, pe masura ce relatia se dezvolta. Astfel, se formeaza legaturi care in alte conditii nu ar fi avut de unde sa ia nastere.

Studiul sugereaza ca exista o conexiune importanta intre cresterea numarului de prieteni comuni si reusita relatiei.

Facebook, o extensie a utilizatorilor sai

Facebook a devenit o extensie a noastra, iar comportamentul online spune multe despre situatia reala in care ne aflam, chiar si in cazul relatiilor.

Desigur, aceste informatii puteau fi deduse cu usurinta, avand in vedere ca retelele de socializare in general, si Facebook in special, au devenit o extensie a noastra in ultimii ani. Asa cum in aspectele palpabile ale vietii cautam sa ne conectam cat mai mult cu cel de langa noi, sa ii impartasim ganduri, sa comunicam, sa ii cunoastem prietenii si rudele, este normal ca acest lucru sa se rasfranga si asupra comportamentului nostru online.

Evident, cu cat ne implicam mai mult, cu atat ajungem sa ne cunoastem mai bine partenerii si sa ii intelegem, astfel incat sa putem oferi relatiei un mediu propice dezvoltarii. La polul opus, cu cat suntem mai putin interesati, atat in viata reala, cat si pe Facebook, de cunoasterea celui de langa noi, cu atat sansele unei relatii reusite scad.

Sursa foto: telegraph.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Sfatul expertului