Dragoste

#dragoste #coleg #relatii #birou #serviciu

Dragostea la birou

Colegi, colege, sefi sau subalterni, acestea sunt persoanele langa care ne petrecem cea mai mare parte din zi. Iar, pe langa timpul petrecut impreuna, avem in comun si proiecte, task-uri cu aceleasi deadline-uri si teambuilding -uri care ne “obliga” sa ne apropiem si sa empatizam cat de mult putem cu vecinii nostri de birou.

Scopurile comune, discutiile pe teme variate, studiile asemanatoare, umarul ce ne sprijina la greu, compania la cafeaua de dimineata… toate acestea ar putea fi reteta unei relatii amoroase perfecte, nu crezi?

Desi pare paradoxal, se intampla ca relatiile amoroase incepute la job sa aibe mai multe sanse de reusita decat un flirt insistent in barul pe care-l frecventezi periodic, de exemplu. De ce? Simplu, pentru caa al tau coleg ti-a fost aproape la greu, s-a bucurat alaturi de tine atunci cand ai avut un success profesional, a avut timp sa te cunoasca mai bine etc. In tot acest timp, nu-i asa ca tipul din bar nu stie inca nici macar ce hobby-uri ai si care-ti sunt fobiile?
 
Astfel, poti sa cazi in capcana pe care ti-o intinde acest cuceritor ascuns sub masca simpaticului coleg de birou, fara sa-ti dai seama. Va pune in aplicare toate armele pe care le are in dotare, tinand cont de faptul ca timpul este de partea lui. Iar tu, chiar daca iti dai seama de intentiile lui “ascunse” nu vei mai putea fugi din calea lui, nu de alta dar nu prea ai unde te duce. Pana la urma e si jobul tau, nu? Pe langa asta, cum poti rezista unui barbat care se ofera sa te ajute de fiecare data cand intampini vreo problema?

Tentatia este si mai mare daca esti implicata intr-o relatie. “Acoperisul” biroului te scuteste de o groaza de explicatii. Tu poti foarte usor sa te intalnesti cu simpaticul coleg de serviciu fara ca iubitul tau sa afle de “amanuntul picant” al vietii tale “obositoare” de la birou. De ce? Simplu, pentru ca oricand ii poti spune: “Ce-ai draga? Ce-ti veni? Suntem colegi de birou si nimic mai mult.” Iubitul tau nu va putea sa te acuze de ceva, atata vreme cat nu va avea dovezi care sa demonstreze faptul ca nu sunteti doar colegi ci ceva mai mult.
 
Sa revenim insa la colegul de birou si momentul in care lucrurile avanseaza. Un zambet discret, un e-mail pe adresa personala, o invitatie la masa in pauza de pranz, o poveste tragi-comica despre viata lui monotona din care lipseste exact ceea ce este mai important: dragostea… si tu vei fi cucerita complet cat ai clipi. O sa incepi cu intrebari de gen: “Dar, cum de nu mi-am dat seama pana acum ca este atat de dragut?” Sau: “Vai, avem aceleasi pasiuni, aceleasi scopuri, ne cunoastem de atata timp si din nou, e atat de dragut…” Scopul a fost atins…

Sentimentul ca faci ceva interzis, fluturasii din stomac pe care ii aveai pe la 16 ani se vor instala in mintea ta si teama ca ceilalti colegi, iubitul tau oficial sau chiar sefii sa nu descopere micul vostru secret, va aduce un plus de intensitate relatiei voastre si te va face sa iti pierzi iremediabil controlul sufletesc. Este atat de usor sa te indragostesti de o persoana care se strecoara tiptil in mintea si in inima ta, la locul de munca. Vei ajunge fara sa-ti dai seama sa-ti doresti din ce in ce mai mult de la relatia respectiva.

Insa, iti va fi teama sa o recunosti oficial, de frica reactiilor poate nefavorabile ale celorlalti colegi, sefi etc.

Pe de alta parte, trebuie sa stii ca aceste povesti de dragoste pot fi cu adevarat frumoase si intense, insa, in momentul in care unul dintre voi isi schimba locul de munca, vraja se poate spulbera intr-o secunda. Timpul petrecut impreuna se va diminua considerabil, iar distanta ce se va instala intre voi va face aproape imposibila continuarea idilei.

Ca atare, daca nu esti suficient de puternica pentru a accepta faptul ca o relatie de acest gen ar putea avea sanse putine de reusita, cel mai bine ar fi sa te retragi la timp. Nu de alta, dar fara sa realizezi ajungi sa-ti compromiti jobul si relatia oficiala pe care o ai de ceva timp pentru o aventura la birou si nimic mai mult.
 

Intalneste cei mai interesanti baieti si cele mai frumoase fete din Romania si din strainatate. Nu ezita sa-ti gasesti si tu fericirea cu ajutorul sistemului de dating online. Creeaza-ti profil pe dating.acasa.ro .

Foto : www.examiner.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare