Dragoste

#infidelitate emotionala #aventura emotionala #sentimente

Dragoste ilicita: Infidelitatea emotionala ucide o relatie?

Este fidelitatea emotionala o conditie a unei casnicii fericite? Un studiu recent arata ca pana la 20% dintre adulti iubesc sau au iubit pe altcineva in timpul unei relatii.

Casniciile fericite pana la adanci batraneti devin din ce in ce mai rare. Un studiu realizat de OnePoll.com, la care au participat 3.000 de repondenti arata ca, chiar si atunci cand nu iti inseli partenerul de relatie, este foarte posibil sa iubesti pe altcineva.

Aventurile emotionale par a fi cultivate alaturi de cei apropiati. Barbatul sau femeia de care sunt indragostiti cei mai multi ar fi un coleg de munca sau unul dintre prietenii apropiatii.

Studiul arata ca un sfert dintre respondenti nu sunt pe deplin fericiti in relatia pe care o au momentan. Nici cei care s-au declarat complet multumiti de jumatatea lor, nu ii sunt 100% devotati.

Dintre cei care au raspuns ca sunt fericiti si multumiti in relatia actuala, peste jumatate au recunoscut ca uneori au sentimente si pentru alti oameni.

Chiar daca gandurile si sentimentele nu pot fi cenzurate, doar unul din sase oameni care are sentimente pentru altcineva incep o aventura.

Exista si vesti bune pentru cei care simt ca partenerul lor ar putea fi infidel. De cele mai multe ori, sentimentele dezvoltate pentru o alta persoana apar doar o singura data in cursul unei relatii.

"Studiul arata cat de multi oameni cred ca este posibil sa ai sentimente romantice pentru mai mult de o singura persoana. Chiar si intr-o relatie fericita , pare posibil ca unul dintre parteneri sa-si doreasca afectiune din partea unei alte persoane", au explicat realizatorii studiului, citati de Daily Mail.

 

Duce aventura emotionala la sfarsitul relatiei?

 

Partea cea mai socanta a rezultatelor sondajului arata ca 20% dintre cei care spun ca au o relatie fericita, nutresc sentimente si pentru altcineva.

Durata medie a atractiei puternice pentru o alta persoana este de trei ani si trei luni.

Pe langa colegi si prieteni, fostii iubiti sunt si ei in topul persoanelor de care multi sunt indragostiti desi nu au o relatie cu ei.

Un procent mai mare de barbati decat de femei recunoaste ca are sentimente pentru o alta persoana. 22% dintre respondentii chestionarului au declarat ca iubesc doua femei, in timp ce numai 15% dintre femei au recunoscut ca sunt in aceeasi situatie.

Barbatii conduc si atunci cand este vorba despre incheierea relatiei prezente pentru a fi cu persoana iubita. 29% dintre barbati spun ca planuiesc sau au planuit sa-si paraseasca sotia sau iubita pentru femeia pe care o iubesc, fata de 19% dintre femei.

Studiul confirma astfel faptul ca barbatii sunt mai dispusi ca femeile sa-si exploreze sentimentele pentru altcineva in timpul unei relatii.

Numarul mare de oameni care au recunoscut ca au sentimente in afara relatiei ar putea fi cu mult mai mare, daca tinem cont de faptul ca multi nu isi recunosc sentimentele si insista ca apropierea de altcineva in afara de sot sau sotie este doar "prietenie".

"Atunci cand unul dintre parteneri isi exprima nevoile emotionala cu cineva in afara casniciei, acest lucru rupe legatura emotionala cu partenerul, in acelasi mod ca si adulterul", este parerea lui Gary Neuman, autorul "Infidelitatea emotionala: Cum sa o eviti".

 

semnele infidelitatii emotionale

 

Poti recunoaste infidelitatea emotionala chiar in prima faza daca esti atent la urmatoarele semne. Astfel, ai sansa sa rupi legatura si sa continui relatia cu partenerul tau.

  • Discuti despre relatia ta cu "prietenul". Daca discuti despre sperantele si visele tale cu persoana in cauza, deveniti intimi emotional
  • Te intalnesti cu prietenul sau prietena fara sa ii spui partenerului
  • Iti protejezi intimitatea fata de partenerul tau si simti ca ai ceva de ascuns
  • Iti lasi partenerul sa astepte in timp ce tu te vezi cu persoana alaturi de care traiesti aventura emotionala.
  • Pastrezi contactul in mod regulat cu fosti iubiti sau iubite
     

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare