Dragoste

#relatie la distanta #relatie de cuplu #dezavantaje relatie la distanta

Dezavantaje ale unei relatii la distanta

O relatie la distanta este un compromis pe care nu multa lume il accepta din cauza numeroaselor dezavantaje ale unei astfel de situatii.

Iata cateva dintre cele mai importante dezavantaje ale unei relatii la distanta:

1 Lipsa contactului fizic

Atingerile, mangaierile, saruturile sunt nevoi umane esentiale in dezvoltarea armonioasa a unei relatii. Potrivit unui studiu realizat la Touch Research Institute din Miami, s-a descoperit ca un masaj pe care ti-l face persoana iubita indeparteaza durerile fizice, scade riscul de depresie si intareste relatia de cuplu. Intr-o relatie la distanta, partenerii pot doar sa-si imagineze atingerea celuilalt. Apoi, nu trebuie subestimata importanta sexului intr-o relatie sau lipsa lui, intr-o relatie la distanta.

2 Costuri financiare

O relatie la distanta implica facturi mai mari de platit la telefon si bilete de avion. Cu cat se prelungeste perioada de separare, cu atat se cheltuiesc mai multi bani. Discutiile legate de bani pot duce la certuri si chiar la ruperea relatiei.

3 Singuratatea

Chiar daca ai o relatie amoroasa, lipsa fizica a partenerului duce la frustrari din cauza sentimentelor contradictorii. Stii ca exista cineva in viata ta, insa, in momentele cand ai vrea ca acea persoana sa fie langa tine, ea nu este si, prin urmare, esti aproape ca un celibatar. Lipsa partenerului nu poate fi inlocuita de prezenta prietenilor si a altor oameni dragi.

Pe langa sentimentul de singuratate, lipsa partenerului in situatii de criza este dificil de acceptat. Exista evenimente neplacute care au loc, precum o spitalizare si de care cel aflat departe nu se poate ocupa, oricat de mult ar vrea.

4 Riscul de a aparea altcineva

Intr-o relatie la distanta, exista intotdeauna riscul de a aparea altcineva in viata unuia dintre parteneri. Aceasta este o realitate care trebuie acceptata chiar si de cel mai statornic om.

5 Timpul petrecut impreuna

Una dintre cele mai mari frustrari intr-o relatie la distanta o reprezinta planificarea timpului petrecut impreuna. Intalnirile fata in fata sunt intotdeauna mult prea putine si mult prea rare. Celelalte moduri de comunicare intampina dificultati din cauza programului de la serviciu, diferentelor de fus orar etc. Astfel, este foarte dificil sa gasesti momentul potrivit pentru ambele parti atunci cand vrei sa stati de vorba.

6 Comunicarea deficitara

Nimic nu este mai complicat decat o comunicare la distanta. Apar intotdeauna interpretari gresite, urmate de reactii agresive sau, dimpotriva, de taceri o lunga perioada de timp. Chiar si pe internet un mesaj poate fi interpretat in mod eronat. Intervin apoi intrebarile si framantarile uzuale: "de ce nu mi-a raspuns la email?", "de ce nu m-a sunat inapoi?" etc.

7 Schimbarea prioritatilor si nevoilor personale

In timpul unei relatii la distanta, unul dintre parteneri isi poate da seama ca nu aceea este viata pe care vrea sa o duca, ca isi doreste altceva si ca trebuie sa iasa din acea relatie. Cand persoana iubita este departe, schimbarile care au loc in sufletul si mintea ei sunt aproape imposibil de prevazut.

Sursa foto : a-fashion-diary.blogspot.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului