Dragoste

#cuplu #relatie de cuplu #relatie #imbunatatire relatie #efectul Benjamin Franklin #Benjamin Franklin

Descoperirea uluitoare care te va ajuta sa iti imbunatatesti relatia

Cine nu isi doreste sa aiba o relatie perfecta cu partenerul de viata? Eforturile pe care trebuie sa le depui pentru a obtine acest lucru sunt mult mai mici decat iti poti inchipui. De fapt, psihologii sunt de parere ca tocmai aceasta este cheia succesului pentru o relatie care merge ca unsa: cat mai putine eforturi!

Fenomenul psihologic "Efectul Benjamin Franklin"

Atunci cand faci gesturi frumoase pentru cel de langa tine, ai tendinta ca acea persoana sa iti placa si mai mult decat inainte. Sentimentele tale cresc pe masura ce iti hranesti partenerul cu afectiune si fapte placute.

Psihologii sunt de parere ca este benefic pentru o relatie ca ambii parteneri sa aiba spatiul necesar pentru a-l multumi pe celalalt. Nu iti coplesi iubitul/iubita cu gesturi despre care stii ca-i fac placere si acorda-i timpul necesar pentru a face si el/ea acelasi lucru.

Daca gesturile frumoase vin dintr-o singura directie, sentimentele celui care le savarseste cresc pe masura ce se implica in a-si multumi partenerul, pe cand cel care le primeste stagneaza si se plafoneaza in relatie. Asteapta, asadar, ca partenerul tau sa iti ofere, la randul sau, afectiunea de care ai nevoie.

Cum au verificat psihologii efectul "Benjamin Franklin"

Echipa de psihologi si consilieri in probleme de cuplu Soul Pancake au testat fenomenul "Benjamin Franklin" printr-un experiment. Acestia au recrutat cateva cupluri si i-au determinat pe cate unul dintre parteneri sa isi exprime dragostea si admiratia fata de celalalt si chiar sa le ofere cate o bautura, in timp ce perechile lor au fost nevoite sa nu schiteze nici un gest de afectiune.

Conform chestionarelor dinaintea experimentului si a celor posterioare acestuia, cei care si-au manifestat dragostea prin gesturi frumoase au devenit cu aproximativ 5% mai atrasi de partenerii lor. Demonstratia i-a facut pe cei de la Soul Pancake sa-i incurajeze pe indragostiti sa le dea sansa si partenerilor lor sa se implice mai mult in relatie.

"Nu insista sa platesti tu nota de plata de fiecare data si nu iti conduce mereu partenerul/ partenera catre casa. Da-i sansa sa investeasca la fel de mult ca si tine", indeamna gazda experimentului, Julian.

Sursa foto: mdlashfactor.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare