Dragoste

#relatie de cuplu #relatie #certuri #despartiri

Descopera principalele 3 motive pentru certuri si despartiri

Multi cred ca principalele motive pentru certuri si despartiri sunt sexul, infidelitatea sau banii. Cu toate acestea, un studiu recent arata ca, in realitate, cuplurile au dispute sau pun punct relatiei de cele mai multe ori din cauza unor probleme de comunicare.

Un sondaj recent al organizatiei YourTango Expert a demontat unele dintre cele mai cunoscute mituri cu privire la relatii. YourTango Expert este o organizatie formata din peste 1000 de terapeuti, consilieri, psihologi, antrenori, lucratori sociali, specialisti in casnicie si alti profesionisti in domeniul relatiilor de cuplu. Cercetarea a avut ca scop observarea obiceiurilor pe care le au cuplurile in propria relatie.


Ignorarea duce la certuri


Conform studiului, principalul motiv de cearta in cupluri nu este legat nici de bani, nici de sex. Cuplurile se cearta pentru ca unul dintre parteneri simte ca nu este important sau pretuit de catre persoana iubita . Urmatorul motiv este lipsa de comunicare, urmata de bani pe locul 3 si sex pe locul 4.

Cu toate acestea, este extrem de usor sa-l faci pe partener sa simta ca este important pentru tine. O mangaiere, o masa gatita special pentru el, o felicitare personalizata, un mesaj de dragoste ascuns in lucrurile lui sunt cateva modalitati prin care ii poti arata cat de mult inseamna el pentru tine.


Lipsa de comunicare duce la despartiri

 

Potrivit aceluiasi sondaj, principalul motiv pentru care relatiile iau sfarsit este lipsa de comunicare. Cel de-al doilea motiv pentru despartiri este lipsa de intimitate, iar infidelitatea se situeaza pe locul al 3-lea.

72% dintre terapeuti considera problemele de comunicare ca fiind motivul principal pentru care oamenii fac terapie de cuplu. Cel de-al doilea motiv il reprezinta lipsa intimitatii emotionale. Este vorba despre cei care nu se mai pot bucura unul de altul, de persoanele dezamagite ca scanteia de la inceputul relatiei a incetat sa mai existe.


Infidelitatea, problema cea mai mare


Desi infidelitatea nu reprezinta motivul numarul 1 pentru despartiri, specialistii in relatii considera ca aceasta este una dintre cele mai dificile probleme de depasit. Infidelitatea este vazuta de specialistii in relatii ca un simptom pentru alte probleme deja existente, cum este lipsa de comunicare in cuplu .

Conform studiului, cea mai riscanta perioada este in primii 3-5 ani de relatie. 40$ dintre experti considera ca in aceasta perioada sunt cele mai mari sanse ca partenerii sa fie infideli. Acest rezultat distruge mitul conform caruia oamenii inseala din plictiseala, dupa multi ani de relatie.


Alte lucruri daunatoare pentru relatie


Pe langa aventuri extraconjugale si ignorarea partenerului, un alt lucru rau este sportul. Studiul arata ca in realitate, consumul excesiv de sport afecteaza negativ cuplul. In schimb, daca unul dintre parteneri isi verifica emailul in timpul cinei, aceasta intrerupere nu impacteaza negativ relatia cu persoana iubita.

Sondajul realizat de organizatia americana arata ca primele trei motive sunt valabile atat pentru cuplurile heterosexuale, cat si pentru cele homosexuale.

Sursa foto: indiatimes.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului