Dragoste

#dragoste #teama #relatii #abandonare sine #teama angajamente #motive singuratate

De ce nu reusesti sa iti gasesti jumatatea: 3 obstacole psihice pe care sa le depasesti!

Toata lumea isi doreste sa se implice intr-o relatie care sa ii aduca satisfactii la nivel emotional si nu numai, insa nu oricine reuseste sa atraga persoana potrivita cu care sa formeze un cuplu durabil si armonios.

Din pacate, foarte multi oameni isi micsoreaza singuri, cu buna stiinta sau nu, sansele sa-si gaseasca jumatatea. Iata care sunt cele mai frecvente cauze care te impiedica sa ajungi la partenerul pe care ti-l doresti, potrivit teoriilor psihologilor:

1. Abandonarea sinelui

Daca te numeri printre acei oameni care se refugiaza in orice pentru a fugi de sine, care se judeca aspru la orice pas sau care ii fac pe cei din jur responsabili de propria nefericire, ar trebui sa stii ca nu vei reusi sa atragi decat persoane cu aceeasi problema ca a ta.

Daca cel de langa tine se afla in acelasi stadiu de abandon de sine, relatia nu va va face fericiti pe niciunul dintre voi, dimpotriva: va veti alimenta reciproc neacceptarea de sine.

2. Teama de a fi respins

Aceasta apare in paralel cu abandonarea sinelui. Atunci cand tu insuti te respingi, incepe sa iti fie teama ca vor face si cei din jur acelasi lucru.

Din pacate, aceasta anxietate te va determina sa actionezi in ideea ca nu trebuie sa il pierzi pe celalalt si sa te complaci in situatii pe care in mod normal nu ar trebui sa le accepti: faci eforturi imense pentru a-l satisface pe cel de langa tine, ii oferi cadouri inainte ca relatia voastra sa se stabilizeze sau faci sex inainte de a fi pregatit/a.

Aceasta atitudine nu te va duce, din pacate, decat in locul de care te temi cel mai mult: taramul respingerii.

3. Teama de angajamente

Foarte multi oameni se tem sa se implice intr-o relatie, pentru ca isi imagineaza ca aceasta i-ar putea acapara intru totul si le-ar putea stirbi independenta.

Aceste temeri vin de cele mai multe ori pe fondul unor intamplari asemanatoare constatate in jur: relatiile din familia lor, relatiile prietenilor lor etc.

Nu trebuie sa renunti la tine pentru a castiga dragostea cuiva, chiar daca acesta este probabil motivul pentru care te temi si sfarsesti mereu prin a pune punct relatiilor fara a le permite sa evolueze. Iti poti delimita spatiul personal chiar si intr-o legatura intima stransa, discutand cu partenerul tau si explicandu-i ca libertatea este importanta pentru tine.

Sursa foto: mirror.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului