Dragoste

#dragoste #cuplu #sarut #relatii #de ce se saruta oamenii

De ce ne sarutam: 3 explicatii bune de luat in seama

Sarutul este gestul care apropie cel mai mult doi oameni, insa explicatia din spatele lui este cat se poate de ambigua. Nici macar cercetatorii nu au putut explica de ce oamenii simt nevoia sa isi uneasca buzele si, desi in aparenta sarutul este cel mai simplu lucru pe care il poti face, inconstientul este cel ce transmite cateva semnale care te determina sa-l pui in practica.

1. Sarutul inseamna compatibilitate

Chiar daca nu ai privit niciodata sarutul in acest mod, trebuie sa stii ca el este un indicator al compatibilitatii de cuplu. Cand cunosti o persoana care iti place si ai vrea sa ai o relatie cu ea, abia astepti sa o saruti, pentru a-i descoperi o particica din personalitate.

La prima vedere, sarutul este privit ca un mod sexy si incitant de a incepe relatia, insa in adancul subconstientului, vrei sa te saruti cu persoana respectiva pentru a vedea daca sunteti compatibili pentru a forma un cuplu. Daca iti place sarutul, cu siguranta vei dori sa vina inca unul si inca unul, pana cand relatia se sudeaza si incepi sa-ti cunosti partenerul din toate punctele de vedere. Daca nu iti place sarutul, vei fi tentat sa pui punct relatiei inca inainte ca aceasta sa inceapa.

2. Sarutul inseamna adrenalina

Inca nu se stie exact daca sarutul este un gest instinctual sau daca este un comportament invatat, dar un lucru este cert: sarutul inseamna adrenalina, adrenalina creste gradul de excitare, iar apropierea dintre parteneri sporeste intimitatea si dorinta sexuala.

Pentru multe persoane, sarutul este o adevarata aventura, se simt liberi si dornici sa experimenteze lucruri noi, asa cum unii oameni simt o reala placere in practicarea sporturilor extreme, care la randul lor cresc adrenalina si confera o stare de bine.

3. Sarutul inseamna distractie

Dincolo de faptul ca prin sarut iti poti da seama daca esti compatibil cu partenerul tau sau ca iti poti spori dorinta sexuala, un alt motiv pentru care te saruti cu o persoana de sex opus este distractia. Uneori, nu te intereseaza sa ai o relatie cu persoana pe care o saruti, ci vrei doar sa incerci lucruri noi, sa te distrezi.

Sursa foto: youqueen.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului