Dragoste

#cerere in casatorie #casatorie #logodna # relatie de lunga durata # relatie serioasa

Daca el nu te cere in casatorie... il ceri tu?

Cererea in casatorie a barbatului este unul dintre ultimele tabuuri pentru femeia moderna. Se schimba cu adevarat rolurile in cuplu daca tu faci pasul cel mare si il ceri in casatorie?

Momentul in care barbatul iubit se aseaza pe un genunchi si te cere de nevasta este unul visat de cele mai multe femei, dar odata cu progresul societatii, in care femeile isi castiga treptat egalitatea, mai ramane acesta primul pas al unei casnicii fericite? Poate femeia moderna sa faca pasul cel mare si sa-l ceara pe el in casatorie?
 

Viziunea traditionala: In niciun caz!


Traditionalistii, dintre care fac parte si unele feministe, sustin ca cererea in casatorie nu face parte dintre traditiile invechite, care pot fi reinventate.

Asa cum femeile viseaza de mici la inelul de logodna si la cererea romantica de casatorie, si barbatii au anumite asteptari de la acest moment. Daca esti intr-o relatie cu un barbat care nu este foarte sigur pe el, ii rapesti nu numai o ocazie de a te face fericita ci si ocazia de a se afirma.

"Eu nu as face asta niciodata, pentru ca pur si simplu ar trebui sa traiesc cu gandul ca el n-ar fi facut-o niciodata de capul lui", Anamaria, 32 ani.

"Nu cred ca are aceeasi valoare gestul atunci cand este facut de o femeie. Vrem, nu vrem, barbatul simte inca nevoia sa fie "sexul tare" si unul orgolios ar putea fi chiar foarte lezat de asa o propunere", Sorana, 27 ani.

 

Viziunea moderata: Il ceri in casatorie tot timpul
 

Unii specialistii in relatii sustin ca rolurile barbatului si femeii s-au modificat deja foarte mult si nu mai exista domnisoara rusinoasa care asteapta cu sufletul la gura orice gest de atentie din partea barbatului pe care il iubeste.

Aproximativ jumatate din discutiile despre "viitorul relatiei" sunt pornite de femei si asta le ofera un rol la fel de important ca al barbatului in lungul drum care ajunge la "Vrei sa fii sotia mea?".

"Da, daca stau sa ma gandesc bine, i-am dat destule indicii ca e timpul sa ne casatorim, dar el a venit cu inelul si cu momentul", Andreea, 29 ani.

"Mi-a trecut de cateva ori prin cap sa il cer eu, dar deja incepusem sa discutam despre cati bani trebuie sa strangem ca sa facem nunta, asa ca l-am lasat pe el sa ma ceara oficial", Cristiana, 34 ani.
 

Viziunea progresista: Da, daca esti sigura de raspuns!


Cand femeia s-a saturat sa astepte momentul potrivit pentru un barbat, dar este sigura de raspunsul pozitiv pe care il va primi, obstacolul ramane modul in care o face.

Tine cont de faptul ca acest moment are o insemnatate diferita pentru voi si nu trebuie sa-i oferi cererea in casatorie pe care tu ti-ai dorit-o dintotdeauna ca sa-l faci fericit. Daca esti sigura de raspunsul pozitiv si vrei sa faci pasul cel mare, gaseste un mod de a-l cere in casatorie ca sa-l faca sa se simta preciat, nu emasculat, spun psihologii.

"Mi-a trecut de multe ori prin cap sa fac asta, dar pana sa ajung sa-mi fac curaj, am avut niste probleme si ne-am despartit. Nu regret ca am asteptat, pentru ca nu cred ca ar fi fost placut impresionat de gestul meu", Mihaela, 31 ani.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului