Dragoste

#dragoste #cuplu #fericire cuplu #ponturi fericire cuplu

Cupluri fericite: 5 subiecte pe care partenerii le discuta fara perdea

Cuplurile fericite isi fac intotdeauna timp pentru a discuta despre subiecte interesante, fara perdea. Pana sa ajunga in acest punct, partenerii trebuie sa se cunoasca de ceva timp si sa aiba o relatie stransa, altfel unele discutii ar putea isca mici conflicte conjugale.

Odata ce reusesti sa discuti cu partenerul tau despre aceste subiecte, inseamna ca increderea dintre voi este la cel mai bun nivel.

Momente jenante

Fiecare persoana a trecut prin momente jenante mai devreme sau mai tarziu, dar putine sunt cele care indraznesc sa le povesteasca. Ei bine, in cuplurile fericite, partenerii au curajul sa dezvaluie mici amanunte rusinoase din trecutul personal si o fac fara perdea, fara sa se teama ca vor fi judecati sau ca secretele lor vor dauna relatiei.

2  Relatii amoroase anterioare

Discutia despre relatiile amoroase anterioare atinge un punct sensibil, insa in cuplurile fericite acest subiect poate fi dezbatut fara perdea. Sigur, nu este cazul ca partenerii sa dezvaluie detalii intime sau sa faca afirmatii laudative despre fostii iubiti. Oricat de deschisa ar fi discutia, se poate ajunge intr-un punct critic cu aceste detalii picante.

Viziune politica

Discutiile despre politica pot genera adevarate scandaluri, mai ales atunci cand partenerii au viziuni total diferite. Insa, in cuplurile fericite acest subiect este dezbatut adesea fara perdea, fara sa existe suparari.

4  Familie

De multe ori, lucrurile care se intampla in familia fiecaruia nu sunt dezbatute cu alte persoane, mai ales atunci cand este vorba despre lucruri care nu fac cinste. Cuplurile fericite gasesc intotdeauna timp pentru a discuta despre familie, despre scandalul dintre matusa si unchiul, despre cearta rudelor pe pamantul mostenit sau alte astfel de subiecte.

Viitor

Nu in ultimul rand, cuplurile fericite discuta intotdeauna despre viitor, despre dorinte personale de ordin material (fie ele si unele care nu se vor concretiza niciodata) sau despre copii. Partenerii care se simt siguri pe relatia lor intotdeauna isi vor face planuri de viitor comune, spre deosebire de cei care au anumite indoieli cu privire la viitor si se feresc sa vorbeasca despre cum se vad peste 5, 10 sau 20 de ani.

Foto: huffingtonpost.com

 

  •   2013-05-23
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Sebastian Barbu

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Ce te face sa-ti inseli partenerul?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala: Comunicarea asertiva si rolul ei in mentinerea relatiilor

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii