Dragoste

#studiu #respect #relatie #egalitate #feministe

Cum trebuie sa arate o relatie dupa parerea feministelor

Un studiu recent, condus de un portal britanic specializat in casatorii, afirma ca nuntile feministe sunt un fenomen in crestere. Asta inseamna ca din ce in ce mai multe femei isi pastreaza numele de domnisoara, aleg sa poarte traditionalul alb sau sa poarte celebrul inel cu diamant. Totusi, adevarata relatie din punct de vedere feminist, in opinia lui Heather Wood Rudulph, blogger al publicatiei Huffington Post, este alta!


1. Egalitatea

Orice s-ar intampla, in secolul XXI, egalitatea dintre sexe trebuie sa existe in cuplu. O abordare feminista este aceea care imparte responsabilitatile in mod egal, intre iubit si iubita sau intre sot si sotie.


2. Respectul

Acest cuvant ar trebui sa fie perceput la adevarata lui valoare de ambii parteneri de cuplu. Chiar daca la un moment dat veti ajunge sa va despartiti, relatia privita dintr-un punct de vedere feminist prespune ca ambii parteneri sa isi acorde respectul cuvenit.


3. Posibilitatea optiunilor

Cu cat mai multe optiuni, cu atat mai bine. Casatoria ramane modul traditional de uniune a cuplului, insa optiunile unei relatii nu ar trebui sa fie reduse numai la mariaj. Cand doi oameni se iubesc pot trai impreuna fara a fi casatoriti, ba chiar pot face copii, este de parere feminista. In plus, oamenii pot fi celibatari toata viata, fara a fi nevoiti sa ajunga in fata altarului.


4. Acceptarea pozitiei femeilor in societate

Desi sunt nenumarate femei care au facut cariera in toate industriile si care muncesc cot la cot, daca nu chiar mai mult decat barbatii, diferenta de salarizare dintre sexe inca exista. Mai mult, sustine Heather Wood Rudulph, barbatii sunt vazuti ca principalii furnizori de servicii si de aceea sunt platiti mai bine, in timp ce femeile se lupta pentru un drept fundamental: acela de a avea un concediu decent atunci cand devin mame.


5. Fara prejudecati

Atunci cand vine ziua cea mare si un cuplu decide sa-si uneasca destinele, mireasa este cea mai admirata persoana de la nunta. Toata lumea o intreaba cat a costat rochia, pantofii etc. Total gresit, sustin feministele. Asa cum mariajul inseamna egalitate, la fel ar trebui sa fie si perceptia societatii despre mirese si femei in general. Aceste preconceptii, intaresc prejudecata conform careia valoarea unei femei sta in felul in care arata.

Sursa foto: greylikesweddings.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului