Dragoste

#cuplu #partener #relatie cuplu #obiceiuri enervante

Cum sa tolerezi si sa schimbi mai usor obiceiurile enervante ale partenerului tau

Daca la inceputul relatiei, pareai sa treci mai usor cu vederea peste proastele obiceiuri ale partenerului tau de a lasa capacul de toaleta ridicat, par in chiuveta sau de a-si lasa hainele imprastiate prin casa, acum, aceste tabieturi sunt pe cale sa devina marul discordiei intre voi. Nu lasa micile obiceiuri iritante ale relatiei sa distruga armonia din cuplul. Fii creativa in modul in care abordezi problemele, iar schimbarile vor veni de la sine!!

Intoarce-ti privirea catre tine

Inainte de a exploda in tipete si critici in fata partenerului tau, intoarce-ti putin privirea catre tine si intreaba-te daca tu esti perfecta. Aminteste-ti ca si tu ai tabieturi cu care il scoti din sarite frecvent, dar pe care ti le tolereaza, poate pentru simplul fapt ca te iubeste.

Alege-ti cu grija "luptele"

Oricat de mult ai incerca sa treci cu vederea unele obiceiuri enervante ale partenerului, exista si momente in care rabufnesti si nu te poti abtine. Nu te invinovati pentru aceste iesiri nervoase, dar incearca sa iti alegi cu grija momentele, dar mai ales motivele de cearta. Inarmeaza-te cu energie, dar mai ales cu argumente si reproseaza-i doar acele tabieturi care te enerveaza cel mai mult sau pe care le consideri inacceptabile.

Compromisurile, cheia succesului

Daca vrei cu adevarat sa schimbi ceva la modul in care se comporta partenerul tau, fii pregatita sa faci compromisuri. Stai de vorba cu el cu privire la acest subiect sensibil si, pentru a nu se simti nedreptatit, schimbati pareri cu privire la obiceiurile iritante ale fiecaruia. Alegeti unul sau doua tabieturi pentru fiecare si cadeti la invoiala de a incerca sa le schimbati amandoi in acelasi timp. Este important sa lasi deoparte orgoliul, sa incerci mereu sa vezi si "paiul din ochiul tau" si sa oferi ceva la schimb pentru a primi ce iti doresti.

Fii pozitiva in reprosuri

Sa faci reprosuri pe un ton pozitiv poate parea o contradictie in termeni, insa felul in care iti comunici nemultumirile are o influenta puternica in modul in care partenerul percepe si da curs solicitarilor tale. Daca rabufnesti si tipi la el cat te tin plamanii ca te-ai saturat sa strangi parul din chiuveta dupa el, se va isca un scandal de proportii. Insa daca esti calma, incepi pe un ton cald si ii amintesti cat de mult il iubesti si ce calitati are, inainte de a arunca "bomba", s-ar putea sa schimbi mai multe decat iti imaginezi in comportamentul lui.

Sursa foto: womansworld.info

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii