Dragoste

#relatii #cuplu #dragoste #iubire #fat-frumos #ales #partener

Cum sa-ti gasesti adevarata dragoste

De multe ori ni se intampla sa fim in cautarea lui Fat Frumos („Prince Charming”) si sa dam de fapt peste un balaur („Prince Harming”). Dupa fiecare esec pe care il avem in plan amoros, ne punem intrebarea daca chiar exista acest Prince Charming si daca da, cum de nu dam de el? Unde gresim?

Karen Salmansohn, autoarea best-seller-ului „Prince Harming Syndrome” vine sa ne spuna povestea ei, ajutandu-ne astfel sa tragem niste concluzii si invataturi.

In opinia ei totul tine de starea eului interior. Cu cat te incarci mai mult cu energie pozitiva, cu atat intamplarile din viata ta vor fi mai bune si pline de pozitivism. Cum vine treaba asta? Simplu: privind dintr-un unghi pozitiv o intamplare negativa.

Karen povesteste pe site-ul Oprah.com cum si-a gasit ea adevarata dragoste dupa ce a incetat sa o mai caute:


„Intr-o zi Ipod-ul meu s-a stricat si m-am dus la magazin sa-l repare. Managerul de acolo mi-a spus ca nu-i poate face nimic deoarece Ipod-ul are o zgarietura mica si astfel iese din garantie. M-a sfatuit insa sa fac o plangere daca doresc. In loc sa ma enervez si sa ma deprim, am preferat sa-i spuna asa: „Stii ce? Banuiesc ca nu o sa capat un nou Ipod si este OK. Nu vreau sa incep sa ma frustrez si nici sa-ti creez tie vreun stres. Pana la urma tu doar iti faci treaba, n-ai gresit cu nimic. Am fost instiinta cu privire la aceasta garantie dinainte. N-am de gand sa fac acea plangere pentru nu vreau sa ma mai gandesc din acest moment la Ipod-ul asta. Am sa ies in momentul acesta din magazin si voi avea o zi frumoasa. La fel iti doresc si tie”.


Am iesit pe usa si dusa am fost. Iesind la aer curat , am continuat sa-mi impun acea stare de fericire. Ca atare m-am hotarat sa ma rasfat putin si in loc sa ma duc sa iau mic dejun-ul la restaurantul pe care il frecventam in mod obisnuit, am ales un altul mai frumos. Nu-mi explicam de ce am luat decizia aceasta. Ceva din interior imi spunea ca trebuie sa merg acolo si astfel mi-am urmat instinctul. Acolo am dat peste un tip care acum imi este... sot.”


Ce putem invata din aceasta intamplare?


1 Nu orice intamplare nefericita duce la un final si mai nefericit.

2 Oricat am incerca sa fugim de soarta, aceasta ne va urmari si ceea ce este dat sa se intample, tot se va intampla.

3 Nu exista coincidente ci un sir lung de intamplari din care putem invata ceva.

4 Cand te obsedeaza o idee, niciodata nu ii vei gasi solutia. Trebuie sa ai mintea limpede si sa fii calma pentru a gasi acea portita de iesire.

5 Conteaza foarte mult starea de spirit pe care o ai. Teoria karmelor chiar exista. Incearca tot timpul sa ai o atitudine pozitiva pentru a atrage energiile care sa te ajute.

6 Orice cuvant pe care il rostim are forta lui interioara. Daca continui sa-ti spui ca niciodata nu-l vei gasi pe Fat Frumos chiar asa se va intampla. Invata sa-ti „educi” vocabularul. Scoate-ti din cap frazele care incep cu „Nu”. Foloseste acest cuvant doar cand iti poate aduce beneficii.

7 Fii sincera cu tine insati atunci cand ii faci protretul Printului tau pe-un cal alb. Cum te astepti sa arate? Sa fie sexy, amuzant si inteligent? Sa-ti aduca siguranta sau invidia celorlalte femei?

Karen Salmansohn povesteste cum experienta mai multor intalniri cu diversi tipi i-a schimbat scara de valori si a facut-o sa vada ce conteaza de fapt pentru ea.


„Am incercat sa nu-mi mai fac o lista cu insusirile pe care doresc sa le aibe partenerul meu, gen sexy, amuzant, carismatic sau bogat. Am creat mai degraba „o lista a sentimentelor”, mai exact ce sentimente trebuie sa-mi trezeasca persoana respectiva. Si am ajuns la concluzia ca cel mai mult vreau sa ma simt in siguranta. In siguranta sa comunic deschis, in siguranta sa fiu inteleasa, sa am incredere, sa ma implic etc. Acesta este cel mai important lucru pentru mine”


8 Invata din lucrurile pe care le faci bine nu din greseli. Este adevarat ca greselile sunt facute pentru a ne invata ceva. Dar incearca sa inveti si mai mult din ceea ce faci bine. Concentreaza-te asupra lucrurilor frumoase din viata ta si lasa greselile la o parte.

9 Urmeaza-ti inima. Asculta ce-ti sopteste inima in tot ce intreprinzi. Chiar daca crezi ca te ghideaza prost, niciodata nu este asa. Intotdeauna ce-ti spune sufletul va fi bine pentru tine chiar daca lucrul acesta nu se va adeveri in secunda urmatoare.
 
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare