Dragoste

#partener #dating #perechea potrivita #cum sa-ti gasesti jumatatea

Cum sa-ti cresti sansele de a-ti gasi jumatatea

In timp ce unii par sa-si fi gasit perechea chiar de pe la 20 si ceva de ani, pentru altii timpul trece, iar vacantele, weekendurile, noptile trec in singuratate. La un moment dat se poate sa ajungi sa- ti pierzi speranta sau, dimpotriva, sa decizi sa preiei controlul asupra propriei vieti. Cum faci, insa, pentru a avea sanse cat mai mari sa-ti gasesti jumatatea?
 

1. Renunta la idei preconcepute


Priveste in jurul tau si acorda atentie cuplurilor pe care le cunosti. Ia-ti ca repere cupluri dintre cele mai variate. Vei observa ca exista atat relatii reusite, cat si relatii dureroase. Nu pleca, asadar, urechea la cei care spun ca nu exista fericire, ca nu merita efortul si nici la cei care exagereaza in directia inversa. In final, deciziile fiecaruia ii construiesc viata acelui om. Tot asa, decizia ta de a fi cu o anumita persoana si nu cu alta iti va aduce implinirea sau, dimpotriva, suferinta. Asuma-ti aceasta responsabilitate.

Renunta la ideea unui fericiri continue si a unui partener perfect. Nimeni nu este perfect si nicio fericire nu este o stare cu durata nelimitata. Cu cat elimini mai repede din capul tau orice idei iluzorii, cu atat ai mai multe sanse sa te bucuri 100% de realitate.
 

2. Gandeste-te la cine esti


Incearca sa te privesti din exterior, ca un spectator. Cine esti tu? Ce reprezinti? Ce ai aduce intr-o relatie pentru o persoana care ar dori sa fie cu tine? In acest fel iti poti vedea mai clar defectele si calitatile. Poate iti vei da seama ca la varsta ta ar trebui sa imbraci mai rar blugii si un tricou, alegand, in schimb, haine care sa-ti puna in valoare corpul de adult. Sau poate vei descoperi ca pasiunea ta pentru vinuri te-ar putea aduce la anumite evenimente unde sa intalnesti persoane cu aceleasi interese si gusturi ca ale tale.

Stabileste ce anume vrei cu adevarat de la un posibil partener. Rezuma-te la lucruri esentiale, pe care sa le gasesti in acel om in proportie de peste 60 – 70%.
 

3. Concentreaza-te asupra potentialului partener


Vezi in ce masura persoana care te intereseaza corespunde nevoilor tale de baza. Nu-ti pierde vremea cu un om care iti ofera mai putin de 60%. Nu vei putea sa il schimbi si nici tu nu vei atinge fericirea incercand sa te schimbi pentru altcineva.

Observa cum te face sa te simti acea persoana. Asculta-ti intuitia. Gandeste-te daca este un model pentru tine. Imagineaza-ti reactiile acestei persoane daca ati deveni parinti, daca te-ai imbolnavi sau in alte situatii extrem de importante. Observa ce anume le inspira oamenilor din jur (respect, mila, dispret , indiferenta, admiratie etc).
 

4. Elimina influentele din jur si emite o judecata proprie


Cel mai important este sa te izolezi de eventualele influente din jur, precum parerile carcotase ale prietenilor, cata vreme iti analizezi in mod obiectiv potentialul partener.

Nu-i lasa pe altii sa-ti traiasca viata si emite numai judecati proprii, intrucat tu esti singura persoana din lume care stie cu adevarat care sunt lucrurile care o fac fericita.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare