Dragoste

#cum il uiti #relatii nepotrivite #fostul iubit #relatii #despartire

Cum sa NU te mai gandesti la fostul

Ai cunoscut pe cineva si totusi ti-e gandul la fostul. Sau fostul deja se afla intr-o alta relatie, iar tu ai inca fantezii cu el. Sau pur si simplu, dupa ani, cand tu esti intr-o relatie stabila se aprinde flacara unei vechi iubiri. In oricare dintre aceste situatii, sa dai curs fanteziilor nu este o idee prea buna. Si, pentru a evita orice situatie nelacuta, expertii in relatii au cateva sfaturi importante pentru tine.  

Schimba-ti focusul

Daca iti repeti ca nu trebuie sa te gandesti la EL nu inseamna ca nu te vei mai gandi, ci dimpotriva. vei ajunge sa te gandesti din ce in ce mai mult si in felurite ipostaze. De cele mai multe ori romantice, ceea ce inseamna ca vei ajunge sa ai fantezii din ce in ce mai puternice si, cel mai probabil, mai devreme sau mai tarziu, vei ceda impulsului de a relua relatia cu acesta.

De aceea, cel mai bine ar fi sa-ti gasesti un nou iubit. Sau macar sa redescoperi placerea de a fi curtata de cineva nou, de a te lasa cucerita si descoperita de un barbat pe care abia inveti si tu sa-l cunosti. Nu trebuie sa te arunci cu capul inainte intr-o noua relatie, insa poti accepta sa te simti din nou importanta pentru cineva. Cineva potrivit. 

Nu uita de iubire 

In cazul in care esti intr-o relatie, mai ales daca esti casatorita, psihologii au descoperit ca este important sa-ti reamintesti de ce te afli in acea relatie. Si anume, sa-ti amintesti de perioada in care erai indragostita de sotul/iubitul tau, cand dragostea incepea sa creasca. Astfel potrivit unui studiu publicat recent in Psychology Today, sentimentele intiparite in mintea ta vor reveni la suprafata cu acest mic "ajutor", iar fostul va disparea din peisajul sufletului tau. 

Uita-te in interiorul tau 

De obicei, aceste "nevoi" afective vin pe fondul unui dezechilibru din viata de zi cu zi. Fie ca ai nevoie de mai multa atentie, fie ca jobul nu te mai satisface, exista ceva ce lipseste in viata ta. Cauta fondul acestor lipsuri si incearca sa le rezovi inainte de a face ceva ce vei regreta. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare

Sfatul expertului