Dragoste

#relatii #iubire #dragoste #ex #fost #recucerire

Cum sa-l recuceresti pe fostul tau iubit

O relatie poate ajunge la un moment dat la final. Se poate intampla oricui. Cu toate acestea, multe dintre noi nu vrem sa acceptam sub nicio forma situatia si refuzam cu vehementa si constiinciozitate, resemnarea. Manate de trairi care nu si-au scris inca povestea si de sentimente ce s-au scurs pe jumatate, ne intoarcem in trecut in incercarea de-al recuceri pe acel EL care ne-a dat viata peste cap. Este insa posibil acest lucru? Poti sa aduci inapoi o persoana care a decis sa iasa din viata ta?
Fii atenta la acesti pasi simpli, da dovada de chibzuinta si intelepciune si ai sanse sa-ti aduci inapoi iubirea nefinalizata. Tine cont insa, daca nu vei reusi sub nicio forma sa-l convingi ca merita sa mai incercati o data, inseamna ca pentru el lucrurile chiar sunt incheiate si trebuie sa gasesti forta sa accepti resemnarea. Dragoste cu de-a sila nu se poate, ca atare incearca mai degraba sa-ti indrepti pasii spre alte orizonturi care ar putea fi mai benefice pentru tine.

1. Da-i spatiu. Nu incepe sa-ti suni isteric fostul prieten dupa ce v-ati despartit, doar pentru ca tu suferi si nu suporti sa stai departe de el. Totul se face cu rabdare si calm. Daca despartirea a venit si din senin, cel mai bine ar fi sa-l lasi pe fostul tau iubit sa-si puna in ordine gandurile si sa-si dea seama de sentimentele lui. Daca incerci sa-l sufoci, se va simti doar constrans si va fugi manacand pamantul in cautarea libertatii de orice fel.
2. Suna-l dupa doua saptamani. Un interval de timp de 14 zile este suficient pentru ca fostul tau iubit sa realizeze clar ce anume vrea de la viata si implicit de la tine. Ca atare, il poti suna sa-l intrebi ce face si sa vezi daca doreste o intrevedere fata in fata. Comunicarea directa este cea mai buna in astfel de cazuri. Daca nu se simte inca pregatit sa te vada, da-i de inteles ca tu esti dispusa si atunci cand simte nevoia, sa te sune.
3. Cand te intalnesti cu el, fii deschisa si sincera. Nu aduce in discutie trecutul. Doar lasa-te purtata de ceea ce simti. Asta nu inseamna sa sari pe el si sa ii declari iubire vesnica. Incearca insa ca din comportamentul si cuvintele tale sa-i dai de inteles ca, in inima ta, el are un loc special si ca esti deschisa sa mai lucrati la relatia voastra. In tot acest timp, lasa-l si pe el sa-si comunice sentimentele. In cazul in care iti spune ca are nevoie de timp pentru a se mai gandi, nu-l grabi si nu-l presa sa-ti dea raspunsul pe loc. Este foarte important sa-i arati ca esti o persoana matura care accepta si reversul medaliei. Nu-i da impresia unei fetite rasfatate care este suparata ca i s-a luat jucaria si o vrea inapoi. Nu faci decat sa-i intaresti convingerea ca a luat decizia buna atunci cand a hotarat sa plece.
4. Nu face pe detectivul. Acum ca i-ai dat un ragaz sa se gandeasca asupra relatiei voastre, nu te apuca sa-l urmaresti peste tot pentru a te asigura ca iti este inca fidel. Pierzi timpul si omori orice urma de pasiune si dorinta pe care ar fi putut sa o mai aibe pentru tine. Nimanui nu-i place sa-i fie controlata viata pas cu pas. Si mai mult ca sigur, daca, dupa cele doua saptamani de gandire, tot nu te suna si iti mai si respinge telefoanele, nu trebuie sa fii un mic Sherlock ca sa realizezi ce se intampla de fapt.
5. Aranjeaza-te. Acum, mai mult ca niciodata trebuie sa-i arati ce a pierdut. Fii in ceea mai buna forma a ta atunci cand te intalnesti cu el, fie ca este o intrevedere intre amici si nimic mai mult. Stii si tu prea bine ca niciunui barbat nu-i place sa vada o femeie daramata, cu cearcane , parul in toate directiile si inima sfaramata. Nu este rautate din partea lor, doar frica ca ar putea cauza si mai multa suferinta. Opteaza mai degraba pentru veselie, optimism si un aer „fresh”, sunt calitati mult mai atractive cu sanse de reusita mai mari.
6. Nu incerca sa-l faci gelos. Desi se spune ca toti barbatii sufera cumplit atunci cand realizeaza ca „ reduta ” lor este asaltata si de alti cuceritori, in cazul de fata ar fi o prostie sa-i dai de inteles acest lucru. Pe langa faptul ca s-ar putea prinde ca doar incerci sa-l faci gelos, te va considera si usor de impresionat si nesigura pe sentimentele tale, in contextul in care, la nicio saptamana de la despartire, tu esti deja in tratative cu altcineva.

In cazul in care, dupa ce ai trecut prin toate aceste etape si ai avut si o discutie matura si benefica cu fostul tau iubit, tot n-ai ajuns la nicio concluzie, probabil ca relatia voastra trebuie sa ramana in amintiri si atat. Pana la urma, atunci cand iubesti, uiti de strategii si de orgolii si actionezi instinctiv in incercarea unei reconcilieri. Daca, dupa atata timp departe de tine, tot n-a simtit acest impuls manat de iubire, nici ca-l va mai simti. Astfel, nu lasa himerele trecutului sa-ti afecteze stilul de viata si focuseaza-ti energia pe construirea unui viitor numai al tau, care sa-ti aduca mai multe satisfactii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului