Dragoste

#iubire #prieteni #gelozie #fosta iubire

Cum sa-l ajuti sa uite fosta iubire

Atunci cand decizi sa incepi o relatie cu cineva care nu a depasit complet ultima relatie, lucrurile se pot complica. Ai insa la dispozitie cateva moduri in care sa-ti ajuti partenerul sa uite mai repede de fostul sau fosta.

Daca stii sigur ca persoana pe care o placi nu a depasit inca emotional ultima relatie, cel mai bun sfat este sa-i dai timp pentru ca voi doi sa puteti incepe o relatie fara un bagaj emotional dureros.

Cand simti ca nu poti sa mai astepti si, chiar daca celalalt iti spune ca mai are inca sentimente pentru fosta iubire , decideti sa incepeti o relatie, ai nevoie de cateva sfaturi simple pentru a-l ajuta pe celalalt sa uite mai repede fosta iubire.
 

Rabdare fara gelozie


Inarmeaza-te cu multa rabdare! Nu uita, ai intrat in aceasta relatii stiind cum stau lucrurile, iar nerabdarea se poate transforma in presiune asupra celuilalt.

Evita sa aduci in vorba fosta iubire si nu da nicio dovada de gelozie. Daca te lansezi intr-o competitie cu fosta iubire dupa care mai suspina inca, ai toate sansele sa pierzi prin simplul fapt ca fostul sau fosta nu mai are posibilitatea sa faca greseli acum si sa piarda teren.

Tu, insa, daca nu dai dovada de rabdare si daca nu uiti complet de gelozie il poti indeparta pe cel la care tii atat de mult incat nu l-ai lasat sa-si limpezeasca total gandurile dupa ultima relatie.

 

Atentie si atitudine pozitiva


Acorda-i atentia ta si incearca sa mentii tot timpul o atitudine pozitiva. Cand vrei sa faci pe cineva sa uite o fosta iubire, secretul nu este sa-i arati cat de rea a fost acea relatie, ci sa-i demonstrezi ca relatia cu tine poate fi mult mai buna.

Zambeste, distreaza-te si fii deschis la experiente noi. Daca stii ce locuri frecventa partenerul tau cu fosta iubire, evita-le si evita tot ce i-ar putea aduce aminte de sentimentele la care incearca inca sa renunte.

Nu-i da ragaz sa cada pe ganduri. Daca il tii ocupat cu multa distractie si cu activitati placute, nu va mai avea timp sa se gandeasca la fosta iubire.

Nici atunci cand simti ca nu traieste momentul alaturi de tine nu apela la reprosuri si nici nu te supara si pleca. Daca ai acceptat de la inceput situatia, asuma-ti responsabilitatea si fii alaturi de persoana la care tii si atunci cand acest lucru devine temporar neplacut.
 

Cadouri si sinceritate


Micile cadouri sunt un mod placut de a-l face sa uite de sentimentele la care vrea sa renunte. Incearca sa nu cheltuiesti prea multi bani la inceput, mizeaza pe cadouri amuzante si utile, care sa-i aduca un zambet pe buze si sa nu creeze obligatii.

Sinceritatea este un alt element important. Atunci cand persoana de langa tine vorbeste tot timpul despre fosta iubire, atrage-i atentia asupra acestui fapt si spune-i cum te face sa te simti acest lucru. Evita insa reprosurile apasatoare si nu ridica niciodata tonul pentru ca orice conflict se va incheia in defavoarea ta.

Daca simti ca ceea ce faci sau spui creeaza o atmosfera tensionata, opreste-te imediat! Chiar daca te astepti la un efort din partea celuilalt pentru a-ti fi pe plac, nu i-l poti cere in mod repetat daca tu ai insistat sa incepi aceasta relatie, desi stiai de sentimentele care nu au disparut inca.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare