Dragoste

#relatie #sot #relatie de dragoste #sprijin moral

Cum sa fii un sprijin moral pentru sotul tau

O casnicie fericita depinde de o multime de factori, iar sprijinul moral pe care il manifesti fata de sotul tau este unul dintre cele mai importante aspecte ale uniunii voastre. Atunci cand ii arati sotului tau ca iti pasa de el si ca iti doresti ca el sa reuseasca pe toate planurile, il faci sa te aprecieze si mai mult. Uneori, insa, se poate intampla sa nu stii exact cum sa procedezi pentru a-l sprijini moral, chiar daca vrei sa il ajuti. Sunt cateva moduri simple prin care ii poti arata ca esti punctul lui de echilibru.


Impartiti cheltuielile casei

Din propria experienta, stii deja cat de importanti sunt banii pentru un cuplu casatorit. Rata la banca, cheltuielile lunare pentru intretinerea locuintei si toate celelalte plati ar trebui impartite la 2, chiar daca partenerul tau incearca sa se ocupe de toate aspectele financiare de unul singur.


Ocupa-te de treburile casnice

Cand ai un program incarcat la serviciu, ultimul lucru pe care ti-l doresti este sa ajungi acasa si sa te apuci de treburi domestice. Insa trebuie sa stii ca daca faci acest lucru, adica te asiguri ca ai intotdeauna mancare in frigider si ca este ordine in toate camerele, esti un adevarat sprijin moral pentru sotul tau si il faci sa se simta confortabil acasa.


Invata-l sa economiseasca

Chiar daca nu obisnuiesc sa petreaca ore intregi la shopping, barbatii nu sunt chibzuiti cu banii, de aceea spre finalul lunii ajung sa fie ingrijorati ca vor avea conturile goale. Daca si sotul tau este cheltuitor, invata-l sa economiseasca si sa renunte la cumparaturile costisitoare care sunt inutile. In acest fel, devii un sprijin real pentru sotul tau si ii arati ca daca isi organizeaza cheltuielile cu cap, nu vor mai exista probleme cu banii.


Aminteste-i ce sarcini are de indeplinit

Barbatii sunt uituci din fire, iar acest fapt nu este deloc in avantajul lor, mai ales atunci cand au sarcini importante de indeplinit. Sotul tau are o intalnire importanta in zilele urmatoare, trebuie sa rezolve treburi administrative care impun depunerea unor declaratii, trebuie sa plateasca rate la banci?

Incearca sa tii evidenta tuturor acestor sarcini, pentru a-l ajuta sa fie organizat. In acest fel, vei preveni aparitia altor probleme, cum ar fi somatiile de plata sau dobanzile usturatoare. Mai mult, il vei face sa aiba mai multa incredere in tine si sa te considere un adevarat sprijin moral.

Sursa foto: boldsky.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului