Dragoste

#sentimente #despartire #fost iubit #fosta iubita

Cum iti dai seama daca fostul mai merita o sansa

Cand fostul iti mai cere o sansa , ai o alegere importanta de facut: risti sa repeti greselile trecutului sau refuzi sa mai privesti inapoi? Afla cum sa-ti dai seama daca fostul mai merita cu adevarat o sansa.

Chiar daca cele mai multe relatii se termina in mod natural si nu mai lasa loc unei impacari, uneori fostul iubit sau fosta iubita iti bate din nou la usa, exprimandu-si sentimentele marete pentru tine si regretul ca te-a lasat sa-i scapi printre degete.

Decizia de a da o alta sansa relatiei incheiate depinde de multi factori si, inainte sa iei o hotarare finala, cere-i timp de gandire pentru a avea timp sa analizezi situatia.

 

Analizeaza despartirea


Punctul de pornire pentru decizia de a mai acorda o sansa fostului este chiar despartirea. V-ati certat? S-a comportat ca un gentleman sau ca un las la incheierea relatiei voastre?

Daca despartirea a fost dureroasa, trebuie sa hotarasti daca mai risti o astfel de experienta. Exista sanse ca relatia voastra sa se finalizeze in acelasi fel si a doua (sau a treia) oara. Mai poti trece printr-o despartire asemanatoare?

Comportamentul fostului dupa despartire iti poate arata indicii importante asupra sanselor relatiei pe care te gandesti sa o reiei. Daca s-a comportat razbunator sau nepotrivit fata de tine dupa despartire, mai merita sansa de a te rani din nou?
 

Organizeaza-ti sentimentele


In cazul in care te gandesti la fostul in mod regulat intrebandu-te "Oare ce face acum?", sentimentele tale nu au fost complet indepartate, iar daca ii acorzi insa o sansa vei putea obtine ori o relatie reusita , ori o relatie complet incheiata, care sa curete urmele de dragoste pe care le mai aveai in suflet.

Cere parerea prietenilor! Daca toti apropiatii tai iti spun ca fostul sau fosta mai merita o sansa, poti tine cont si de parerea lor.

Daca simti ca anumite subiecte trebuie clarificate inainte de a da o noua sansa relatiei, discuta asta cu fostul. In cazul in care nu este dispus sa rezolve toate problemele vechi, probabil ca impacarea va duce la o repetitie a primei voastre relatii.

Atunci cand fostul vine la tine sa-ti ceara o noua sansa in timp ce se afla intr-o alta relatie, nu trebuie sa ignori acest factor in decizia ta. Decizia lui de a nu incheia relatia actuala inainte de a incepe una noua alaturi de tine iti arata faptul ca si despartirea de tine va veni cand va gasi pe cineva mai bun.

Daca partea sexuala a relatiei voastre a lasat intotdeauna de dorit, nu-i mai da inca o sansa. Compatibilitatea sexuala nu se invata. Daca nu ati avut-o niciodata, sunt sanse mici sa o descoperiti acum.
 

Priveste spre viitor


Inainte de a lua decizia de a-i mai acorda o sansa fostului, incearca sa-ti imaginezi cum vor sta lucrurile intre voi peste sase luni, pentru un an sau chiar peste cinci ani.

Daca mai ai resentimente in urma despartirii care vor refula in momentele cele mai nepotrivite, incercarea de impacare ar putea sa va raneasca pe amandoi.

Te vezi alaturi de fostul sau fosta in cativa ani? Crezi ca puteti avea impreuna o familie? Daca ai rezerve la aceste intrebari, impacarea nu va rezista prea mult.

Inainte de a lua hotararea finala analizeaza toate aspectele pe care le implica aceasta decizie si nu te grabi. Vorbeste cu fostul, iesiti impreuna la o cafea si discutati amandoi sincer sansele unei relatii impreuna, fara sa cadeti prada cliseelor de tipul "Nu pot trai fara tine!".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare