Dragoste

#manipulare #insulte #vinovatie #manipulare relatie

Cum iti dai seama ca te lasi manipulata de iubitul tau

Manipularea este o actiune frecvent intalnita in cupluri si de multe ori nu are niciun efect negativ asupra partenerilor, dar sunt si situatii in care micile tentative de manipulare se transforma intr-un santaj sentimental in toata regula. Uneori, fiecare dintre noi lasa garda jos si cedeza in fata manipularii, important este ca acest lucru sa nu devina o obisnuinta. Iata cateva semne care iti indica faptul ca te lasi manipulata de iubitul tau.

1. Iti justifici actiunile

Ai inceput sa-ti justifici toate actiunile in fata partenerului tau, fara ca el sa te intrebe ce ai facut? Este posibil sa te fi obisnuit cu manipularea atat de mult, incat deja nu te mai deranjeaza sa ii "raportezi" de ce faci un anumit lucru.

2. Nu poti spune "nu"

Intr-o relatie sanatoasa, ambii parteneri au dreptul sa-si spuna punctul de vedere si niciunul nu trebuie sa fie de acord cu parerea celuilalt, daca aceasta nu il multumeste. Ai uitat cum este sa spui "nu" sau cum este sa-ti contrazici partenerul? Accepti toate parerile lui fara sa spui ce gandesti cu adevarat? Inseamna ca te lasi manipulata de iubitul tau, poate chiar fara sa iti dai seama de acest lucru.

3. Te simti vinovata

Sentimentul de vinovatie este unul dintre primele semne care iti indica faptul ca te lasi manipulata de iubitul tau. Te simti vinovata ca citesti cartea preferata, in loc sa faci ceva ce ii place partenerului tau? Faci treaba in casa de teama ca iubitul tau sa nu spuna ca stai degeaba? Poate ca este momentul sa schimbi foaia si sa intelegi ca manipularea nu este benefica pentru tine.

4. Accepti sa te jigneasca

Jignirile nu ar trebui sa existe intr-o relatie sanatoasa si armonioasa. Daca partenerul tau te jigneste constant si tu nu iei nicio masura, inseamna ca te complaci in aceasta situatie si te lasi manipulata cu buna stiinta. In general, jignirea este exprimata tocmai pentru a corecta comportamentul unei persoane si a o face sa actioneze dupa cum vrea cel care adreseaza insultele.

5. Simti ca nu te ridici la nivelul lui

Nu esti cu nimic mai prejos decat partenerul tau, astfel ca nu ar trebui sa te simti inferioara. Atunci cand incepi sa crezi ca nu esti suficient de buna pentru el si ca nu faci tot ce ar trebui sa faci pentru a-l multumi, este semn ca te lasi manipulata de el.

Sursa foto: wisegeek.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare