Dragoste

#indragostit #poveste de dragoste #iubire

Cum iti dai seama ca iti place ideea de a iubi, nu persoana cu care esti

Te simti in al noualea cer de fiecare data cand te indragostesti. Ai o multime de fluturasi in stomac si esti convinsa ca el este jumatatea ta. Prietenele tale s-au obisnuit sa faca mereu cunostinta cu noul tip cu care esti si nu mai sunt atat de curioase si dornice sa le povestesti cum erau pe vremuri. Te-ai gandit vreodata ca poate esti indragostita de ideea de iubire, nu de persoana in sine?

Ceea ce se petrece in creier in timpul in care o persoana este indragostita este, din unele puncte de vedere, similar cu ceea ce se petrece cu cineva care consuma substante care dau dependenta. Senzatiile placute care inunda organismul atunci cand suntem indragostiti pot crea dependenta in anumite cazuri. Iata cum iti poti da seama ca iti place ideea de a iubi si nu persoana cu care esti.
 

Te emotionezi exagerat la orice film romantic


Filmele romantice sunt facute in primul rand pentru femei, deci cum ai putea sa nu lacrimezi macar o data? Este normal sa fii emotionata cand vezi o poveste de dragoste la televizor. Ideea este sa nu uiti ca astfel de filme sunt un produs comercial si ca viata ta reala este cu totul altceva. Daca te surprinzi incercand sa recreezi in realitate micile drame din filmele romantice, este cazul sa-ti ridici un semn de intrebare.
 

Te implici rapid si profund in noua relatie


Nu a trecut nicio saptamana de cand va intalniti si deja iti alinti iubitul cu diminutive, il bombardezi cu mesaje si faci planuri pentru vacanta de peste 6 luni. Persoanele codependente sau cele care par a face o pasiune oarba pentru cineva nu prea au sanse sa fie apreciate pentru eforturile lor, dimpotriva. Observa-ti comportamentul ca si cum ar fi vorba despre o cunostinta pentru a-ti da seama daca pastrezi echilibrul sau te grabesti sa te implici.
 

Ai avut mai multe relatii incepute si terminate intr-un mod intens


Daca ai avut in trecut mai multe relatii care au inceput spontan, din impulsivitate si s-au sfarsit cu tunete si fulgere, este un semnal de alarma. O aventura de vacanta care s-a prelungit mai mult decat era cazul, o legatura clandestina, o relatie cu o persoana periculoasa, toate acestea ar trebui sa te puna pe ganduri daca au fost intense de la un cap la altul. Se poate sa incerci sa uiti pe cineva de care te leaga sentimente puternice implicandu-te intr-o noua relatie in care sfarsesti prin a trai aceleasi senzatii intense.
 

Crezi de fiecare data ca el este alesul


Daca in viata ta sentimentala obisnuiesti sa folosesti des cuvinte precum "suflete pereche", "jumatatea mea", se poate sa cazi in capcana de a crede ca el este alesul. Inainte de a te convinge ca ai intalnit persoana potrivita, pune-ti anumite intrebari, incercand sa te distantezi, pentru a privi cat mai realist posibil situatia de fata.
 

Pui capat relatiilor cand dispar focurile de artificii


Este firesc sa-ti doresti sa traiesti experiente senzationale atunci cand iubesti pe cineva. Insa vraja de la inceput sau focurile de artificii sunt clipe minunate, care se intampla in unele momente, dupa care este normal sa dispara. Daca esti tentata sa pui capat unei relatii pe motiv ca nu mai exista aceste emotii puternice, se poate sa fii indragostita de ideea de dragoste decat de barbatul cu care te vezi.
 

Nu poti sta nici 3 luni fara o noua relatie


Incearca sa petreci o perioada singura, fara flirturi, fara intalniri. Concentreaza-te asupra altor activitati si vezi daca reusesti sa faci fata singuratatii.

Sursa foto: almostfree99.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii