Dragoste

#fosta iubita #relatii de cuplu #intalnire

Cum faci fata intalnirilor cu fosta partenera

Lumea in care traiesti este destul de mica, astfel ca te poti intalni cu diverse persoane acolo unde te astepti mai putin. Lucrurile se complica si mai mult atunci cand dai nas in nas cu fosta partenera. Ce-i spui? Cum reactionezi? Te faci ca nu o vezi si treci mai departe? Iata cateva sfaturi utile pentru intalnirile inopinate cu fosta.


1. Nu lasa sa se vada ca esti emotionat


Daca ati avut o relatie frumoasa, care s-a incheiat de comun acord, fara scandal, trebuie sa ai o atitudine normala fata de fosta partenera. Nu este indicat sa-ti manifesti fericirea sau, dimpotriva, dezamagirea ca o intalnesti din nou. Comporta-te ca un adult si poarta o conversatie civilizata, mai mult despre nimicuri.


2. Ai grija ce transmite limbajul corpului


Uneori, limbajul corpului poate spune mult mai multe lucruri decat cuvintele pe care le rostesti. Cand te intalnesti cu fosta partenera, incearca sa-ti controlezi ticurile, gesturile si mimica, deoarece toate aceste semne te pot trada.

Nu-ti freca mainile, nu-ti trece degetele prea des prin par si nu rade fara motiv. Cu cat pastrezi o atitudine mai neutra fata de ea, cu atat vei trece mai usor peste momentul incomod.


3. Nu o intreba daca are pe altcineva


Nu este indicat sa-ti intrebi fosta iubita daca are pe altcineva. Poate ca are, poate ca nu are. Poate ca nici nu iti va spune adevarul sau poate iti va spune exact ceea ce vrei sa auzi. Pe langa faptul ca iti pui fosta partenera in dificultate cu aceasta intrebare, iti pui singur bete in roate.

Chiar daca va leaga o multime de amintiri placute, relatia voastra s-a incheiat si fiecare trebuie sa-si urmeze propriul drum.


4. Nu prelungi inutil conversatia


De cele mai multe ori, conversatiile dintre fostii parteneri se rezuma la cateva replici de complezenta, dupa care fiecare isi vede de drumul sau, nu inainte de a face urari de bine pentru viitor.

Exact asa este indicat sa procedezi si tu. Daca nu intentionezi sa te impaci cu fosta, nu prea ai ce discuta de ea. O poti intreba lucruri de rutina - cum ii merge la serviciu, daca a reusit sa redecoreze apartamentul, ce-i mai face catelusa etc.

Sarut-o pe obraz la fialul conversatiei si nu-i promite ca va veti mai vedea.


5. Comporta-te frumos cu ea


Atunci cand cineva te face sa suferi, primul impuls este sa-i platesti cu aceeasi moneda, sa-i dai o lectie. Cu partenera ta nu ar trebui sa se puna aceasta problema. Daca va intalniti intamplator pe strada, este frumos din partea ta sa o saluti si sa-i zambesti.

Un barbat matur si civilizat nu ar trece niciodata pe langa femeia cu care a avut o relatie fara sa o salute si sa o intrebe de sanatate. Atunci cand te intalnesti cu fosta, intentia ta este sa o faci sa inteleaga ca a pierdut un barbat de milioane.

O atitudine detasata si un comportament gentil cu siguranta o vor convinge ca nu a luat cea mai buna decizie atunci cand a vrut sa va despartiti.


6. Sa nu ai asteptari prea mari


Nimic nu este intamplator in viata. Iata o zicala care te-ar putea convinge de faptul ca intalnirea cu fosta partenera s-a intamplat dintr-un anumit motiv. Ramai cu picioarele pe pamant si nu incerca sa gasesti raspunsuri. Pentru binele tau, incearca sa nu ai asteptari prea mari in urma intalnirii cu fosta partenera.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare