Dragoste

#relatii #cuplu #dragoste #anturaj #prieten #insulta #rusine #gafa #socializare #a stanjeni #moment penibil #eveniment #intalnire

Cum faci fata gafelor prietenului tau

Face glume insipide, rade zgomotos, se scalambaie atunci cand se imbata si se ia la harta cu prietenii tai pe teme politice. Iti zici linistita: „ Asta e,  e al meu, n-am ce-i face”, insa, reputatia ta in societate e un pic sifonata si tu nu stii cum sa calmezi spiritele in cercul tau de cunostiinte. Cum poti  iesi basma curata atunci cand iubitul tau face o gafa in societate, fara sa te certi cu el si fara sa-ti creezi probleme in anturaj? Iata cateva situatii si solutiile aferente care sa te scape de momentele neplacute.

 


Se imbata la petrecerea data de seful tau

 

Va duceti la o petrecere organizata de seful tau si iubitul tau profita de faptul ca bautura este gratis si intr-un timp relativ scurt pierde sirul paharelor. Ba mai mult de atat, in euforia momentului, se agata de microfonul destinat momentului karaoke si urla in el cat il tin plamanii „We are the champions”. Seful tau iti arunca o privire dezaprobatoare, iubitul tau pus pe distractie te cheama sa-l insotesti in calatoria lui muzicala intitulata „Remember Queen” si tu cauti disperata o gaura in pamant in care sa te ascunzi. Cum poti iesi nesifonata din aceasta situatie?

In momentul in care observi ca iubitul tau are creierii bine imbibati in alcool, misiunea ta este una clara: sa-l scoti din ring. Astfel, te duci usurel spre el si ii vorbesti pe un ton scazut si clar. El isi va insusi imediat tonul vocii tale, suficient cat sa-l mai linistesti putin si sa-l scoti de acolo. Iti iei la revedere de la prieteni, pretextand oboseala acumulata de peste zi  si o intinzi.

A doua zi iti ceri scuze in fata gazdei si-i explici ca prietenul tau abia pune gura pe alcool, un pahar in plus fiindu-i suficient pentru a-l obosi... de aici si momentul lui artistic. Ulterior, vorbesti si cu prietenul  si il informezi asupra situatiei in care ai fost pusa, completand cu o fraza de gen:  „Toti colegii m-au intrebat cum te simti”. Astfel, va observa ca tu ai luat gestul lui drept unul deplasat si mai mult ca sigur a doua oara va avea grija sa dozeze portia de alcool. In caz contrar, este foarte posibil sa aiba probleme serioase cu bautura si atunci sa aiba nevoie de un ajutor specializat.

 

Intra in polemici acerbe cu prietenii tai

 

Iesiti in oras cu prietenii si la un moment dat, iubitul tau intra intr-o polemica cu o amica de-a ta pe o tema sensibila de ambele parti si anume: politca. Astfel, de la o iesire relaxanta si placuta se ajunge la o atmosfera tensionata creata de o cearta in toata regula. Cum poti scapa nesifonata din aceasta situatie?

Aplica o strategie simpla: distrage-le atentia. Atunci cand observi ca discutia o ia pe un teren minat, condu-i pe cei doi adversari pe un teren neutru . Incepe cu o fraza gen: „Hey, mi se pare ca Meryl Streep a jucat intr-un film pe aceeasi tema. Cum se numea ca nu mai tin minte?” Daca observi ca prietenul tau tot nu se potoleste, cel mai bine ar fi sa-i zici pe un ton scazut ca nu este cel mai bun subiect pentru o cina ce se vrea linistita. Ai grija la ton. Trebuie sa fie cat mai bland si suav pentru a nu tensiona si mai mult situatia.

In acest moment, este posibil ca iubitul tau sa doreasca sa mai arunce mici intepaturi prietenei  tale, tocmai pentru a-ti arata tie ca el e cocosul.  Ce poti face tu? Ia-l in brate, da-i un pupic si spune asa:  „V-am spus ce iubit inteligent am, daca ar intelege odata si-o data ca aceasta agresivitate verbala nu prinde decat probabil in Camera Deputatilor ar fi si mai bine”. Prietenul tau va intelege astfel ca a fost deplasat, luand foc pe un subiect ce nu-si avea locul aici si se va linisti.

 

Te insulta voit

 

Va uitati, impreuna cu prietenii pe MTV la un clip muzical si deodata prietenul tau se trezeste vorbind: „Mama ce bunaciune, dintotdeauna mi-am dorit sa fiu cu o tipa ca asta din clip”. Cum poti sa iesi nesifonata de aici?
In primul rand, fa-te ca nu l-ai auzit. Ridica-te usor de pe canapea si intreaba-ti amicii daca mai vor ceva de la bucatarie. Vei dovedi astfel ca esti o gazda exemplara care nu-si obliga invitatii sa asiste la o cearta de cuplu neadecvata momentului. 

Apoi incearca sa afli care a fost sursa acelei replici. Vorbeste cu prietenul tau, arata-i ca te-a deranjat observatia lui si intreaba-l de ce a facut-o. Este posibil ca el sa fii aruncat vorba aceea doar pentru a se razbuna ca tu, cu o saptamana inainte i-ai jignit blugii preferati. Intepaturile de acest gen pot ascunde de fapt un mod pasiv-agresiv de a-ti comunica tie ca ceva nu-i convine. Afla care este cauza si rezolv-o.

 

Zice ca vine dar uita sa apara

 

Tocmai te pregatesti sa-l prezinti prietenilor tai si constati cu stupoare ca nu ai pe cine prezenta. Dupa 15 minute de asteptat in fata restaurantului si 45 de minute in care n-ai comandat nimic, sperand ca apare, remarci cu dezamagire ca musteriul tau nu mai vine. Cum poti iesi nesifonata din aceasta situatie?

Incearca sa faci haz de necaz. Umorul este o arma buna a disimularii. Astfel, pretexteaza lipsa prietenului tau cu o fraza de gen: „Mai mult ca sigur l-au rapit extraterestii. Nu de alta dar iubitul meu functioneaza precum un ceas elvetian, nu cunoaste termenul intarziere. Cu siguranta, acum le tine o predica omuletiilor verzi despre cat de important este sa fii punctual si sa respecti timpul celuilalt”. In acest mod, le arati prietenilor tai ca esti spirituala si nu poti fi fraierita asa usor.

Apoi, porti o discutie serioasa cu iubitul tau. Ii explici cat de tare te-a ranit gestul lui. Barbatii sunt in marea majoritate a cazurilor, uituci involuntar, fara intentii rele sau ascunse. Este foarte posibil ca iubitul tau sa te fi lasat sa astepti fara sa vrea si fara sa realizeze cat de important este pentru tine ca prietenii tai sa-l cunoasca.  Tocmai de aceea pentru a te asigura ca data viitoare nu-ti mai repeta figura, asigura-te ca-i notezi chiar tu ora intalnirii in agenda. Daca este nevoie, repeta-i si cu o saptamana inainte de eveniment ca are de onorat o invitatie si suna-l cu cateva ore inainte pentru a te asigura ca gaseste drumul spre restaurant.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare