Dragoste

#vacanta #concediu #socri #vacanta cu socrii

Concediu impreuna cu socrii? Iata ce trebuie sa faci pentru o vacanta perfecta

Pare greu, aproape imposibil de imaginat, cum ar fi sa iti petreci concediul de vara in compania socrilor. Ei, bine, vezi mai degraba partea buna a lucrurilor. Este o ocazie buna sa intaresti relatia cu ei si, in plus, ei pot avea grija de copii. Iata ce trebuie sa faci pentru a transforma vacanta care pare de cosmar intr-un adevarat succes:

1. Gaseste o motivatie

Exista, cu siguranta, un motiv pentru care sotul tau ti-a propus sa faceti aceasta iesire impreuna cu parintii lui. Vrea, probabil, sa petreceti mai mult timp impreuna, ca o mare familie, iar copiii vostri sa ii cunoasca mai bine pe bunici. Sau poate vrea, pur si simplu, sa ii scoata si pe ei putin din rutina zilnica.

2. Discutati cand faceti planul de calatorie

Odata ce ai identificat scopul, planifica itinerariul in consecinta. Chiar daca esti responsabila cu stabilirea punctelor care trebuie atinse in acest concediu, cel mai bine consultati-va cu totii. In felul acesta esti sigura ca nu vei primi niciun repros ulterior. Poti afla, spre exemplu, ca soacra ta sufera de rau de mare si, in consecinta, o minicroaziera nu i-ar prinde nicidecum bine.

3. Stabileste bugetul

Transportul, masa si cazarea sunt cheltuieli de baza. Exista insa si o multime de alte cheltuieli colaterale, fie ca e vorba de vizita intr-un parc de distractii sau intr-un muzeu. Stabiliti cum se imparte bugetul, cine ce plateste, astfel incat sa fie totul echitabil. In felul acesta eviti orice fel de alte discutii incomode ulterioare.

4. Fii optimista

Daca pleci cu gandul ca va fi o saptamana oribila, atunci chiar va fi. Incearca sa gandesti pozitiv si poti transforma aceasta vacanta intr-o amintire de neuitat. In sensul bun al cuvantului, evident!

5. Fii calma si gaseste solutii

Vor exista si situatii in care lucrurile nu vor merge conform planului. In loc sa te enervezi, fii calma si identifica cele mai bune solutii. Aminteste-ti doar ca ai depus deja mult efort pentru acest concediu si e pacat sa il distrugi.

6. Faceti-va timp doar pentru voi doi

Asigura-te ca ai alocat un timp in care sa petreci doar tu si sotul tau. Poate fi vorba despre o seara romantica sau despre o petrecere hawaiana in aer liber. Adu-le socrilor la cunostinta acest lucru din timp.

7. Fa-le o surpriza

Te-ai descurcat perfect si ai depus mult efort ca totul sa iasa bine. Mai ramane doar sa le faci si socrilor vacanta memorabila. Fa-le o surpriza. Duceti-i sa vada un loc special, pe care isi doreau sa-l vada.

Sursa foto: idiva.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare