Dragoste

#politete #cuplu #prima intalnire #feminism

Cine plateste la prima intalnire?

Intre cavalerism si feminism, intre barbatul care accepta ca rolul sau este in schimbare si femeia independenta, ramane intrebarea: Cine plateste la prima intalnire ?

Prima intalnire romantica poate fi o experienta placuta, dar si incarcata de stres, mai ales atunci cand nu cunosti foarte bine persoana alaturi de care ai decis sa bei un suc sau sa vezi un film.

Diferentele de gusturi in ceea ce priveste activitatile cele mai potrivite pentru o prima intalnire , sunt si ele un obstacol in calea obtinerii unui consens definitiv in ceea ce priveste nota de plata de la prima intalnire.

Vezi care sunt avantajele si dezavantajele fiecarei variante de raspuns la intrebarea "Cine plateste la prima intalnire?":

 

50/50

 

Raspunsul cel mai simplu si modern este impartirea consumatiei in jumatate. Multi sustin aceasta solutie ca fiind cea mai simpla si rezonabila, insa nu este lipsita complet de neajunsuri.

In cazul in care unul dintre cei doi consuma mult mai mult ca celalalt, impartirea notei de plata la jumatate poate nemultumi, mai ales in situatiile in care intalnirea nu este atat de reusita pe cat sperati inainte de ea.

Varianta "fiecare isi plateste consumatia" pare mai simpla si mai corecta, insa insistentele unuia dintre voi pentru a plati intreaga nota de plata pot isca o neintelegere . Deasemenea, bacsisul lasat chelnerului, poate fi un motiv de neintelegere.

Daca partenerul tau insista sa plateasca totul, desi te-ai oferit sa imparti la jumatate sau sa achiti partea ta, nu insista si tu, deoarece risti sa-l jignesti sau sa inchei seara intr-o nota mai putin reusita.

 

Barbatul plateste

 

Chiar daca pentru unii este un cliseu misogin, varianta in care barbatul plateste ramane valabila pentru multa lume.

Cei mai multi barbati isi asuma rolul protectorului, al celui care "aduce bani in casa", iar aceasta atitudine poate debuta chiar de la prima intalnire.

Atunci cand un barbat insista in mod repetat sa achite toata nota de plata, incearca stangaci sa faca un compliment partenerei, exprimandu-si recunostinta pentru momentele placute petrecute impreuna.

Refuzul poate deveni jignitor, insa poate stabili si termenii relatiei pe viitor, in cazul in care va mai exista o a doua intalnire.

Chiar daca ajungeti in cele din urma sa impartiti pe jumatate consumatia,  multe femei apreciaza un barbat care se ofera macar sa plateasca intreaga nota.

 

Plateste cel care a lansat invitatia

 

Solutia agreata si de multe femei independente este plata consumatiei la prima intalnire de catre cel sau cea care a lansat invitatia.

Atunci cand intre voi exista diferente de gusturi si de buget, invitatia la un restaurant scump poate fi primita mai dificil de catre cel care nu stie daca va avea bani sa-si achite facturile la sfarsitul lunii.

Aceasta solutie este potrivita pentru prima intalnire, insa, atunci cand relatia continua, iar invitatiile sunt lansate unilateral, poate deveni un obstacol in stabilirea independentei fiecaruia in relatie.

Cei care se ofera sa plateasca la prima intalnire pentru ca au lansat invitatia trebuie sa fie precauti la viitoarele intalniri, deoarece situatia s-ar putea permanentiza.

 

Pentru a elimina complet problema notei de plata de la prima intalnire, poti alege o activitate gratuita, fie ca e vorba de un concert, un muzeu, o Plimbare in parc sau alte activitati in aer liber. Nu uita, cel mai important lucru la prima intalnire este modul in care ajungi sa-l cunosti pe celalalt, nu masa sau filmul la care mergeti impreuna.

Care crezi ca este cea mai corecta solutie pentru nota de plata la prima intalnire?

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare