Dragoste

#sarbatori #despartiri Sarbatori #divorturi Sarbatori

Cele mai multe divorturi au loc de Sarbatori. Iata explicatia!

Desi Sarbatorile sunt unul dintre cele mai asteptate si pline de caldura momente din an, se pare ca acestea nu prea priesc relatiilor. Potrivit unor studii recente, sfarsitul de an si sarbatorile sunt cele mai periculoase momente pentru casnicii si relatii. La inceputul anului, numeroase schimbari ale statului civil de pe retelele de socializare se transforma din "casatorit" sau "intr-o relatie" in "singur", arata un grafic realizat de informationaisbeautiful.net. De asemenea, potrivit unui sondaj realizat de match.com, 76% din persoanele participante au declarat ca s-au despartit de parteneri inainte sau imediat dupa vacanta de sarbatori.

De ce sunt sarbatorile motivul despartirilor?

Se pare ca despartirile din preajma sarbatorilor sunt favorizate chiar de veselia si idealismul care se contureaza in aceasta perioada.

"Asteptarile sunt ridicate exagerat de reclama agresiva si presiunile culturale astfel incat pot deveni fatale pentru relatiile reale. Acest fenomen amplifica constientizarea fiecarui aspect al vietii noastre, mai ales acelea in care parem ca esuam la un moment dat", explica terapeutul in relatii John McGrail.

Asadar, potrivit explicatiei specialistului, noi vedem si simtim mai puternic atat aspectele pozitive, cat si cele negative, mai urate ale partenerului, mai ales daca tinem scorul in functie de asteptarile nerealiste impuse de veselia si idealismul din aceasta perioada a anului.

Conform unui studiu realizat in cadrul unui colegiu din Marea Britanie, se pare ca acelasi efect il are si Ziua Indragostitilor asupra cuplurilor. In loc sa aduca armonia in relatie, romantismul exagerat ce vine odata cu aceasta zi inhiba si provoaca stari emotionale inverse fata de parteneri, care duc pana la urma la despartiri.

Stresul sarbatorilor, un alt factor decisiv in cuplu

Desi sarbatorile vin cu o atmosfera plina de realxare si armonie, perioada dinainte sarbatorilor, care creste nivelul stresului din cauza pregatirilor, deterioreaza abilitatile de comunicare in cuplu, fapt ce duce la stari conflictuale frecvente intre parteneri.

Sursa foto: thebathmag.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare