Dragoste

#abuz #despartire #dragoste #incredere #control #relatie #motive despartire

Cele mai importante motive de despartire

Relatiile rezista de cele mai multe ori tensiunilor exterioare, dar atunci cand problema cea mai mare este in interior, sansele de reusita scad. Afla care sunt cele mai importante motive de despartire .



Dupa infidelitate si inselarea increderii partenerului, relatia poate fi afectata foarte grav si de alti factori, care distrug in timp dragostea si afectiunea de la inceput.

Comportamentele gresite la care nu poti renunta sunt adesea cel mai mare inamic al relatiei tale.


Egoism


Relatia semnifica impartirea vietii cu persoana iubita . Trebuie sa imparti posesiunile tale, dar si gandurile si sentimentele cu partenerul.

Cand pui in mod regulat dorintele si nevoile tale deasupra celor ale persoanei iubite risti viitorul relatiei si ii dai un motiv bun de despartire. Egoismul rupe legatura psihica dintr-o relatie si ameninta intimitatea si afectiunea intr-un cuplu.


Cicaleala


Pentru multi, relatia este un refugiu, un spatiu in care se simt relaxati si acceptati. Cicaceala continua ameninta acest aspect al relatiei tale si poate duce la finalizarea ei.

Daca partenerul nu-ti asculta nevoile si dorintele asa cum ti-ai dori, cicaleala nu este solutia potrivita, deoarece singurul efect poate fi marirea distantei emotionale dintre voi.


Prea mult control


Cei mai multi adulti nu sunt dispusi sa renunte la libertate si autonomie. O relatie in care partenerul incearca sa-i controleze nu va rezista prea mult.

Daca ai tendinta de a controla persoana iubita, risti sa creezi frustrari si opresiune si tensiunile dintre voi ar putea duce la despartire.


Lipsa de sustinere


Intr-o relatie de iubire, te astepti la sustinere morala din partea persoanei iubite. Atunci cand simti ca nu te poti baza pe partener, incep sa apara semnele de intrebare.

Daca nu ii acorzi sustinerea ta partenerului atunci cand are probleme sau trece prin incercari dificile, se va simti abandonat.

Lipsa de sustinere este cu atat mai grava in fata altor oameni, iar partenerul tau se poate simti umilit, semn foarte prost pentru relatia ta.


Lipsa de apreciere


Atunci cand se manifesta pe termen lung, lipsa de apreciere poate fi un alt pericol pentru relatia ta si un bun motiv de despartire.

Comparatiile nefavorabile intre persoana iubita si cei din jur, au un efect nociv asupra relatiei tale, odata ce partenerul tau devine demoralizat.

Daca nu esti niciodata multumit, persoana iubita se va simti din ce in ce mai neajutorata in jurul tau, deoarece stie ca nu te poate face fericit. Frustrarea va duce, de cele mai multe ori, la despartire.


Abuz


Indiferent ca e vorba de abuz fizic sau verbal, agresivitatea ameninta puternic liantul dintre partenerii unui cuplu. Descarcarea nervilor pe persoana iubita este o mare greseala si trebuie evitata intotdeauna daca tii la relatia ta.

Abuzul fizic repetat este de neiertat insa nici tipetele si reprosurile constante nu sunt mai putin daunatoare pentru relatie.

Daca iti tratezi partenerul cu respect si afectiune, fara sa ii provoca stari de frustrare, vei evita problemele care duc de cele mai multe ori la destramarea relatiei.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului