Dragoste

#iubire #respect #plictiseala #gelozie #lipsa comunicarii

Cele mai importante cauze pentru care iubirea dispare din cuplu

Iubirea Cateodata nu dureaza o vesnicie, iar cuplurile ajung sa isi dea seama de asta tardiv si se complac intr-o relatie nefericita. Insasi ideea de cuplu presupune o apropiere bazata pe dragoste, fizica si psihica, insa cand aceasta dispare, aproape ca nu mai exista loc de intoarcere. Iata cele mai importante motive pentru care iubirea se poate evapora dintr-o relatie. Ai grija sa nu ti se intample si tie!

Lipsa comunicarii

Comunicarea este cheia unei relatii sanatoase. Conflictele nerezolvate, nevoile pe care le resimti la un moment dat si pe care nu i le exprimi partenerului, toate acestea pot duce la agravarea unei situatii tensionate si, in timp, la disparitia sentimentului de iubire dintre voi doi.

Pierderea respectului reciproc

Respectul este un alt element important pe baza caruia functioneaza o relatie. Etapele vietii de cuplu pot fi sinuoase, insa respectul reciproc trebuie sa existe permanent, indiferent de cat de dezamagit esti de partener la un moment dat.

Descoperirea unor secrete

Atunci cand descoperi ca partenerul iti ascunde anumite lucruri, este firesc sa treci printr-o stare de confuzie si sa te simti tradat/a. Depinde numai de voi doi sa va rezolvati acest conflict si sa redobanditi starea emotionala de dinainte.

Sentimentul ca ai fost mintit/a si ca partenerul nu a avut incredere in tine poate inclina balanta catre pierderea sentimentelor de iubire.

Aparitia geloziei

Gelozia este unul dintre cei mai mari inamici ai relatiilor. Iubirea se poate transforma foarte usor in sentimente negative atunci cand celalalt incearca sa-ti acapareze toata viata. Cand gelozia isi face aparitia intr-o relatie, increderea se evapora si ea, iar de acolo apar si problemele.

Instalarea plictiselii

Sentimentele sunt inca acolo, dar monotonia din cuplu le ingroapa undeva adanc in inimile voastre. Diversificarea este una dintre solutiile cele mai la indemana atunci cand relatia merge din inertie. Nu lasati plictiseala sa se instaleze intre voi doi chiar daca nu aveti timp la dispozitie sau banii necesari pentru a va satisface toate dorintele.

Petrecerea unui eveniment major in viata voastra

Iubirea nu inseamna numai fluturasi in stomac si o viata colorata in roz. Atunci cand un eveniment major s-a petrecut in viata voastra, iubirea trebuie sa va uneasca in depasirea tuturor obstacolelor. Daca unul dintre voi a ramas fara serviciu, trebuie sa ii permita partenerului sa il ajute, altfel relatia se poate incheia foarte usor.


Sursa foto: ivillage.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului