Dragoste

#dragoste #probleme #casnicie #rezolvare probleme

Cele mai dificile probleme care apar intr-o casnicie

Casnicia aduce nenumarate aspecte pozitive in viata ta: faptul ca nu mai esti singur si imparti bucuria de a trai cu persoana iubita, ai un ajutor de nadejde la nevoie sau sustinere morala. Cu toate acestea, casnicia trebuie sa fie intretinuta, pentru a te bucura cu adevarat de ea. De-a lungul timpului, este necesar sa faceti fata multor obstacole care va vor sta in calea fericirii. Iata cele mai dificile probleme care apar intr-o casnicie!


1. Gestionarea banilor

Finantele reprezinta una dintre cele mai dificile probleme careia trebuie sa ii faci fata. Lipsa banilor constituie o adevarata problema in cuplu, insa si faptul ca aveti bani poate reprezenta o problema, in special daca aveti viziuni diferite in ceea ce priveste cheltuielile. Poate tu esti o fire mai cumpatata, iar sotul/sotia o persoana mai cheltuitoare de fel.


2. Pierderea independentei

Unei persoane obisnuite sa-si organizeze viata dupa bunul plac ii este foarte greu sa se adapteze la regulile nescrise ale unei casnicii. Faptul ca trebuie sa iti anunti partenerul unde te duci si ce faci, poate insemna o problema in viata de cuplu. Increderea in celalalt si intelegerea nevoii de libertate sunt principalele atuuri care va pot scoate din impas.


3. Emisiunile preferate

Orele petrecute in fata televizorului pot fi o reala problema. Tie iti place un anume show tv, ea nu il suporta. Tu preferi un meci de fotbal si o bere, ea isi doreste sa se uite la o comedie romantica.

Indiferent de cum ar sta problema, divergentele de opinie raman. Daca nu va doriti sa ajungeti la adevarate certuri pentru o telecomanda, cel mai bine este sa gasiti o cale de compromis pentru rezolvarea problemelor.


4. Lucrurile personale la care nu renuntati

Perechea de pantaloni de care nu te induri sa scapi, camasa preferata, zecile de perechi de pantofi cu toc, bicicleta veche, pick-up-ul de la parinti sunt tot atatea motive pentru care disensiunile isi gasesc loc in relatia de cuplu. Compromisul trebuie facut in vederea mentinerii unui echilibru necesar mariajului vostru.


5. Timpul petrecut alaturi de socri

"La ai tai mergem de 10 ori pe an, pe ai mei ii vizitam de 3 ori!", suna reprosul din partea partenerului. Relatia cu socrii este o problema delicata intr-o casnicie, de aceea trebuie gasit un echilibru intre timpul petrecut cu parintii si cu socrii. Ideal este sa petreceti aceeasi perioada de timp la fiecare. In felul acesta, veti evita discutiile contradictorii.

Sursa foto: articles.lovingyou.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului